Připravte se na jedinečnou chuťovou explozi s naším rychlým a chutným nepečeným dezertem. Tento úžasný krémový dezert spojuje zakysanou smetanu s bohatou kávovou příchutí. Co je nejlepší na tomto receptu? Je hotový za pouhých 15 minut! Připravte si lahodnou sladkou pochoutku, kterou si můžete vychutnat kdykoli, bez nutnosti používat troubu.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený dezert ze zakysané smetany a salka hotový za 15 minut
Co budeme potřebovat:
- 500 g zakysaná smetana
- 1 smetana ke šlehání
- 300 g kondenzované mléko (Salko)
- 1 sáček – želatina
- 150 ml vody
- dlouhé piškoty
- káva – na namáčení piškotů
Na polevu:
- 200 ml smetany na šlehání
- 160 g čokolády
Jak budeme postupovat:
1. Vyšleháme si smetanu na šlehání na šlehačku. Zakysanou smetanu vyšleháme s kondenzovaným mlékem a šlehačkou. Mísu, ve které bylo kondenzované mléko neumýváme, nejdříve do ní nalijeme kávu.
2. Necháme želatinu nabobnat v trošce vodě a poté zahříváme na plameni dokud se nerozpustí.
3. Do mísy s kondenzovaným mlékem nalijeme 1 šálek rozpustné kávy a ještě dosladíme kondenzovaným mlékem.
4. Připravíme si formu na pečení.
5. Piškoty lehce namočíme do kávové směsi a uložíme namočenou stranou na dno formy. Rozpuštěnou želatinu vmícháme do krému a část navrstvíme na piškoty. Poté přidáme opět namočené piškoty a zbytek krému.
Vrch polijeme čokoládovou polevou, kterou si rozpustíme v smetaně.
6. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.
Přejeme Vám dobrou chuť!