Připravte si tento lahodný a snadný koláč, který spojuje všechny vaše oblíbené chutě. Jednoduchý koláč s karamelizovanými jablky, bílým jogurtem, medem a kokosovými lupínky je skvělou volbou pro rychlou a chutnou pochoutku, která potěší každého.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Jednoduchý koláč s karamelizovanými jablky, bílým jogurtem, medem a kokosovými lupínky
Co budeme potřebovat:
Karamelizovaná jablka:
- 3 červená sladká jablka
- 60 g máslo
- 40 g cukr
Těsto:
- 3 vejce
- 1 lžička vanilkový cukr
- špetka soli
- 130 g cukr
- 100 ml mléko
- 2 lžíce bílý jogurt nebo zakysaná smetana
- 8 lžic mouka – (300 g) + 1 lžička prášek do pečiva
Ostatní:
- přírodní med – na závěrečné potření
- kokosové vločky – na závěrečné zdobení
Jak budeme postupovat:
1. Karamelizovaná jablka: Do pánve s rozehřátým máslem nasypejte cukr, který zkaramelizujte a vložte nakrájená jablka – promíchejte a smažte na mírném ohni 10 minut do změknutí. Po uvaření jablka přendejte na talíř a nechejte chvíli stranou.
2. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce, nasypejte vanilkový cukr, přidejte špetku soli a přisypejte cukr – promíchejte metličkou a poté 3 minuty šlehejte. Dále do mísy nalijte mléko, přidejte bílý jogurt a nakonec nasypejte ve 2 fázích prosátou mouku s práškem do pečiva – šlehejte do nadýchaného těsta. Nakonec vmíchejte karamelizované jablka a pořádně promíchejte.
3. Připravte plech na pečení vyložený pergamenem o rozměru 25 x 15 cm a vymazaný rostlinným olejem, do kterého nalijte, pěkně rozetřete a uhlaďte těsto.
4. Pečte v předehřáté troubě 40-45 minut při 180 °C dozlatova.
5. Po upečení z těsta odstraňte pergamen, potřete ho medem a ozdobte/posypejte kokosovými vločkami.
6. Jednoduchý koláč s karamelizovanými jablky, bílým jogurtem, medem a kokosovými lupínky podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.