Připravte si tento výjimečný pokrm, který spojuje šťavnatost vepřového kolena s bohatou a aromatickou nádivkou. Lahodné pečené vepřové koleno plněné jarní cibulkou, petrželkou, kapary a mandlemi je ideální volbou pro slavnostní příležitosti i rodinné večeře.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Pečené vepřové koleno plněné jarní cibulkou, petrželkou, kapary a mandlemi
Co budeme potřebovat:
Směs masa:
- 1 vepřové koleno
- svazek jarní cibulky
- svazek čerstvé petrželky
- 100 g mleté mandle
- 3 lžíce kapary
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce soli
- 1 lžička černý mletý pepř
- 1 lžíce oblíbené koření na maso
- 2 lžíce olivový olej
Příloha:
- 1 lilek
- rostlinný olej – na smažení
- 1 rajče
Směs na potření lilků:
- 4 lžíce majonéza
- 2 stroužky česneku
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové koleno s kůží rozkrojte napůl, vyjměte kost, poté opatrně odřízněte maso od kůže a nechte ho chvíli stranou.
2. Směs masa: Do mísy vložte na malé kousky nakrájené maso, vsypejte nadrobno nakrájenou zelenou cibulku a čerstvou petrželku. Dále do mísy přisypejte mleté mandle, přidejte zelené kapary a prolisovaný česnek. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, oblíbeným kořením na maso a přilijte olivový olej – dobře rukou promíchejte, aby se všechny ingredience spojili.
3. Připravte si kůži, kterou jste si nechali stranou a rozprostřete na ní směs masa. Srolujte do rolády a pořádně upevněte kuchyňským provázkem. Zabalte do pergamenu a potom do alobalu.
4. Pečte v předehřáté troubě 1,5 hodiny při 200 °C. Po upečení koleno nechejte vychladnout a odstraňte provázky.
5. Příloha: Do pánve s rozehřátým rostlinným olejem položte plátky lilků a smažte na mírném ohni z obou stran dozlatova. Po smažení je přendejte na talíř a nechejte vychladnout.
6. Směs na potření lilků: Do malé misky dejte majonézu a přidejte prolisovaný česnek. Dochuťte solí a černým mletým pepřem – promíchejte.
7. Vychladlé smažené lilky rozkrojte napůl, potřete je připravenou směsí, navrch položte půlměsíce rajčat a srolujte do závitku. Postup ještě několikrát zopakujte a položte na talíř.
8. K plněným lilkům na talíři položte nakrájenou roládu z vepřového kolena a můžete si také k nim připravit aj letní zahradní salát, záleží jen na vás!
9. Podávejte s láskou, velkou chutí a elánem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.