Objevte neodolatelnou kombinaci chutí s naším famózním kakaovým palačinkovým dortem s medovo-tvarohovým krémem. Tento dort je nejen vizuálně ohromující, ale také chuťově naprosto dokonalý. Vrstva po vrstvě jemných kakaových palačinek proložených lahodným medovo-tvarohovým krémem tvoří dezert, který potěší všechny vaše smysly.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Vlnitý kakaový palačinkový dort s medovo-tvarohovým krémem
Co budeme potřebovat:
Dortový základ:
- 2 vejce
- špetka soli
- 70 g cukru
- 20 g rozpuštěné máslo
- 30 ml mléko (volitelné)
- 65 g mouka + 10 g neslazené kakao
Palačinkové těsto:
- 180 g hladké mouka + 35 g neslazené kakao
- špetka soli
- 10 g cukru
- 3 vejce
- 260 g teplé mléko
- 160 g vroucí voda
- 60 g tekutý med
- 25 g rostlinný olej
Krém:
- 250 g smetanový tvaroh
- 45 g moučkový cukr
- 150 g hustý řecký bílý jogurt
- 250 g smetana ke šlehání 33% + 45 g moučkový cukr
- 20 g tekutý med
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Dortový základ: Do mísy rozklepněte vejce, přidejte špetku soli a nasypejte cukr – šlehejte do jemné směsi. Dále do mísy přilijte rozpuštěné máslo, mléko (volitelné) a nakonec nasypejte prosátou mouku smíchanou s neslazeným kakaem – pokračujte ve šlehání.
2. Výsledný dortový základ nalijte do okrouhlé dortové formy vyložené pergamenem o průměru 22 cm, pěkně rozetřete a uhlaďte.
3. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 170 °C. Po upečení dortový základ vyjměte z dortové formy a položte na mřížku.
4. Palačinkové těsto: Do jiné mísy nasypejte prosátou mouku smíchanou s neslazeným kakaem, pak přidejte špetku soli a přisypejte cukr – promíchejte metličkou. Dále do mísy vlijte rozklepnutá vejce, teplé mléko a přilijte vroucí vodu – míchejte.
5. Následně směs těsta přeceďte cez síto, aby nevznikli hrudky, poté přilijte tekutý med a rostlinný olej – pořádně promíchejte. Mísu přikryjte fólií a nechejte 20 minut odpočívat.
6. Po 20 minutách z mísy odstraňte fólii a pomocí naběračky naneste těsto na pánev s rozehřátým olejem a vytvořte křehké palačinky – smažte z obou stran na mírném ohni a přendejte je na talíř.
7. Krém: Do jiné mísy vložte tvaroh a přisypejte moučkový cukr – promíchejte stěrkou a přidejte hustý řecký bílý jogurt.
8. Do nádobky nalijte smetanu ke šlehání 33% a nasypejte moučkový cukr – vyšlehejte do tuhé pěny, kterou vmíchejte do tvarohové směsi a dochuťte tekutým medem – promíchejte stěrkou.
9. Získaný krém naneste a pěkně rozetřete na připravené palačinky, které přeložte/spojte a znovu potřete krémem. Potom 3-4 palačinky si společně srolujte do tvaru spirály.
10. Vychladlý dortový základ potřete zbývajícím krémem a doprostřed položte spirálovitě stočené palačinky a obložte je zbývajícími potřenými palačinkami. Uložte do dortové formy vyložené dortovou fólií na 3-4 hodiny do lednice nebo nejlépe přes noc.
11. Na závěr dort ozdobte-posypejte moučkovým cukrem a podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!