Ponořte se do světa osvěžujícího citronového mámení s naší magickou krémovou citronovou pěnou s kurkumou a šlehačkou. Tento lahodný dezert spojuje jemnou citronovou chuť s exotickou kurkumou a bohatou šlehačkou, což vytváří neodolatelnou kombinaci. Ideální pro zvláštní příležitosti i jako lehký a elegantní závěr každého jídla. Připravte si tuto delikatesu a nechte se unést jejími svěžími a harmonickými tóny.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Krémová citronová pěna s kurkumou a šlehačkou
Co budeme potřebovat:
Krémová citronová pěna:
- citronová šťáva ze 2 citronů (1/2 šálky)
- 120 g cukr (2/3 šálku)
- 100 ml voda (2/5 šálku)
- 30 g kukuřičný škrob (3 lžíce)
- 1/3 lžičky kurkuma (pro barvu)
- 250 ml smetana ke šlehání 33-38 % (1 šálek)
- 50 g cukr (1/4 šálku)
Na zdobení:
- plátky citronů
Jak budeme postupovat:
1. Krémová citronová pěna: Do hrnce na sporáku nalijte čerstvou scezenou citronovou šťávu z 2 citronů, nasypejte cukr, přilijte vodu, přisypejte kukuřičný škrob a přisypte kurkumu pro barvu – promíchejte metličkou a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Po uvaření krém přelijte do misky, přikryjte fólií a uložte do lednice.
2. Do mísy nalijte smetanu ku šlehání 33-38 % a přisypejte cukr – šlehejte do nadýchané pěny. Dále do 1/2 vyšlehané pěny vlijte citronovou směs krému a společně vyšlehejte do nadýchaného krému, který poté promíchejte stěrkou a přendejte do zdobícího sáčku. Druhou 1/2 vyšlehané smetany si nechejte na zdobení.
3. Následně si připravte ozdobné sklenice, které pomocí zdobícího sáčku naplňte krémovou citronovou pěnou a ozdobte kopečky druhé 1/2 vyšlehané smetany.
4. Na závěr magickou krémovou citronovou pěnu podávanou v ozdobných sklenicích ozdobte plátky citronů a podávejte s láskou, skvělou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.