Představujeme vám půvabné hvězdice z listového těsta s citronovým kondenzovaným mlékem, džemem a ovocem – dezert, který okouzlí svým vzhledem i chutí. Tento elegantní a snadno připravitelný dezert je ideální pro každou příležitost, od rodinných setkání po slavnostní večeře. Nechte se unést harmonií chutí a křehkou texturou, kterou nabízí tento lahodný zákusek.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Půvabné hvězdice z listového těsta s citronovým kondenzovaným mlékem, džemem a ovocem
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 1 balení listové těsto
Ostatní:
- 1 žloutek – na potření těsta
- libovolný džem/marmeláda z lesních plodů – podle chuti
- lesní ovoce – podle chuti
Krém:
- 170 g kondenzované mléko
- 30 ml citronová šťáva
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Listové těsto rozkrojte na 6 stejných dílů, vytvořte trojúhelníky a po stranách udělejte nožem jemné zářezy. Poté je přeložte tak, aby vznikla hvězdice a postup opakujte při každém díle těsta.
2. Následně je položte na plech vyložený pergamenem a okraje hvězdice potřete rozšlehaným žloutkem, aby po upečení krásně zezlátly.
3. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava. Po upečení hvězdice budou nafouknuté, ale pomocí vidličky je přitlačte a nechejte vychladnout.
4. Krém: Do mísy nalijte kondenzované mléko a přilijte citronovou šťávu – šlehejte mixérem asi 3-4 minuty do hladkého krému. Mísu přikryjte fólií a uložte na chvíli do lednice.
5. Získaný krém přendejte do zdobícího sáčku a libovolný džem/marmeládu z lesních plodů přendejte do druhého zdobícího sáčku.
6. Z krému na hvězdicích vytvarujte okénka, které naplňte džemem/marmeládou z lesních plodů a ozdobte napřiklad čerstvou malinou.
7. Hotovo! Podávejte je s láskou, vekou chutí a úsměvem na tváří.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!