Přinášíme vám jedinečnou kuchyni, která kombinuje rozmanitost chutí lilků s jednoduchostí přípravy. Náš recept na zapečená kolečka lilku s česnekovou směsí, rajčaty a sýrem jsou symfonií chutí a vůní, která vás přenese do světa skvělého jídla. Připravte se na zážitek, který potěší vaše smysly a zahřeje vaše hladové bříško.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Zapečená kolečka lilku s česnekovou směsí, rajčaty a sýrem
Co budeme potřebovat:
- 2 středně velké lilky + sůl
Směs na potírání lilku:
- 2 stroužky česneku
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- sušená bazalka – podle chuti
- olivový olej – podle potřeby
Ostatní:
- 4 rajčata
- mozzarella – na posypání
- čerstvá petrželka – na zdobení
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve odřízněte konce z lilku a potom je nakrájejte na silnější kolečka. Přendejte je do mísy a osolte – promíchejte a nechejte chvíli odstát.
2. Směs na potírání lilku: Do malé misky dejte prolisovaný česnek, který dochuťte solí, černým mletým pepřem, červenou mletou paprikou, sušenou bazalkou a přilijte olivový olej – dobře lžící promíchejte.
3. Po chvíli lilky z mísy přendejte na čistou plochu a nožem udělejte jemné zářezy ve tvaru mřížky. Tento postup opakujte pro každé kolečko.
4. Následně je položte na plech vyložený pergamenem pěkně vedle sebe a potřete je připravenou směsí.
5. Pečte je v předehřáté troubě 15 minut při 200 °C dozlatova.
6. Po 15 minutách vyjměte plech z trouby, položte na něj kolečka rajčat a posypejte je strouhaným sýrem mozzarella.
7. Pečte v troubě dalších 15 minut při 200 °C dokřupava nebo, dokud se sýr nerozteče.
8. Po upečení je ozdobte-posypejte nasekanou čerstvou petrželkou a podávejte je s láskou, velkou chutí a potěšením. Můžete je také podávat s oblíbeným dresinkem, který máte rádi.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!