Křupavoučké taštičky z listového těsta s mascarpone krémem a jahodami jsou dokonalou pochoutkou, která potěší vaše chuťové pohárky. Tato kombinace jemného mascarpone krému a sladkých jahod v křupavém těstě je ideální pro každou příležitost, ať už jako dezert po večeři nebo jako sladká svačina. Připravte si tyto lahodné taštičky a užijte si jejich neodolatelnou chuť a texturu.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Taštičky z listového těsta s mascarpone krémem a jahodami
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 1 listové těsto
- 1 vaječný bílek – na potření těsta
- 1 žloutek – na závěrečné potírání
Krém:
- 100 g mascarpone
- 10 g ztužovač smetany
- 30 g cukru
- 250 g vychlazená smetana na šlehání
Plnění:
- 4-6 čerstvé jahody
Ostatní:
- moučkový cukr – na závěrečné posypání
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Připravte listové těsto, které nožem překrojte na 4 stejné díly a potřete je vaječným bílkem. Přeložte nebo spojte do tvaru trojúhelníku a položte na plech vyložený pergamenem pěkně vedle sebe s mezery mezi nimi.
2. Na závěr je potřete rozšlehaným žloutkem, aby po upečení krásně zezlátly a pečte v předehřáté troubě 15-20 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava.
3. Krém: Do mísy vložte mascarpone, přisypejte ztužovač smetany, cukr a přilijte vychlazenou smetanu ke šlehání – šlehejte 3-5 minut do nadýchaného krému. Misku přikryjte fólií, pak uložte do lednice na ztuhnutí. Potom krém promíchejte a přendejte do zdobícího sáčku.
4. Po 20 minutách vyndejte plech z trouby a šátečky překrojte na polovinu, ale ne úplně.
5. Křupavé šátečky naplňte nahrubo připraveným krémem ve tvaru vlnek a naaranžujte čerstvými jahodami nakrájenými na půlměsíce.
6. Na závěr ozdobte-posypejte moučkovým cukrem a podávejte je s láskou a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!