Smažené žampiony s červenou paprikou, křupavými bramborami a petrželkou přinášejí nejen snadnou přípravu, ale také skvělou chuť. Tato lahodná kombinace brambor a aromatických smažených žampionů je ideální jako samostatný pokrm nebo jako příloha k různým jídlům. Připravte si tuto neodolatelnou pochoutku a vychutnejte si její bohatou symfonii chutí.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Smažené žampiony s červenou paprikou, bramborami a petrželkou
Co budeme potřebovat:
Žampionová směs:
- rostlinný olej – na smažení
- 400 g žampiony
- 15 g máslo
- 1 červená sladká paprika
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Brambory:
- 450 g brambory
- 1/2 lžičky červená mletá paprika
- 20 g máslo
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- čerstvá nasekaná petrželka – podle chuti
- 2 stroužky česneku
Jak budeme postupovat:
1. Žampionová směs: Do pánve s rozehřátým olejem vsypejte na půlměsíce nakrájené žampiony. které smažte 4-5 minut na mírném ohni dohnědasta. Potom do pánve přidejte máslo a nakrájenou červenou sladkou papriku. Dochuťte solí a černým mletým pepřem a pokračujte ve smažení 4-5 minut na mírném ohni. Po smažení směs přendejte na talíř a nechejte chvíli stranou.
2. Brambory: Do stejné pánve s rozehřátým olejem vložte na kostky nakrájené brambory a pod pokličkou smažte 4-5 minut na mírném ohni. Potom je dochuťte červenou mletou paprikou a přidejte máslo a znovu pod pokličkou smažte 4-5 minut na mírném ohni dozlatova.
3. Následně je dochuťte solí a černým mletým pepřem a přidejte smaženou žampionovou směs – promíchejte. Přikryjte pokličkou a pokračujte ve smažení dokřupava.
4. Na závěr do pánve vsypejte nasekanou čerstvou petrželku a nakrájený česnek nadrobno – důkladně promíchejte.
5. Po smažení lahůdku přendejte na talíř a podávejte hlavně s velkou a skvělou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD: