Představte si nebeskou chuťovou harmonii a poznejte náš kouzelný cukrářský svět! Přinášíme vám recept na drobenkový kakaový koláč s tvarohem, ovesnými vločkami a jemným tvarohovým krémem plný kouzla sladkosti a dokonalosti, který se jemně rozplývá na jazyku a přináší vám pocit lahodného sladkého dobrodružství. Připravte se na oslavu lahodné chuti!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Drobenkový kakaový koláč s jemným tvarohovým krémem a vločkami
Co budeme potřebovat:
Drobenkové těsto:
- 200 g jemný hrudkovitý tvaroh
- 4 lžíce ovesné vločky
- 2 lžíce kakaový prášek
Ostatní:
- máslo – na vymazání pergamenu
Krém:
- 300 g jemný hrudkovitý tvaroh
- 2 lžičky stévie
- 2 vejce + 1 vaječný bílek
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Drobenkové těsto: Do mísy vložte jemný hrudkovitý tvaroh, který s vidličkou rozmačkejte, poté přisypejte ovesné vločky a prosátý kakaový prášek. Vše rozmačkejte vidličkou, dokud se vytvoří drobenka.
2. Připravte formu na pečení o průměru 18 cm, kterou vyložte pokrčeným pergamenem a vymažte ho trochou másla. Potom do formy nasypejte 1/2 drobenkového těsta, které vidličkou pěkně rozetřete, uhlaďte a nechejte chvíli stranou.
3. Krém: Do do jiné mísy vložte jemný hrudkovitý tvaroh, který dochuťte stévií. Dále rozklepněte vejce a vlijte vaječný bílek. Vše dobře rozmixujte ručním ponorným mixérem do hladkého krému.
4. Získaný krém naneste, rozetřete a uhlaďte na drobenkové těsto ve formě a přikryjte druhou 1/2 drobenkového těsta.
5. Pečte v předehřáté troubě 40-45 minut při 180 °C dozlatova. Po upečení nechejte koláč úplně vychladnout, poté ho vyjměte z formy a odstraňte pergamen.
6. Na závěr ho ozdobte-posypejte moučkovým cukrem a podávejte ho s láskou, velkou chutí a potěšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!