Vepřový bůček v sójovo-ústřicové omáčce s cibulí a citronovou šťávou

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vepřový bůček v sójovo-ústřicové omáčce s cibulí a citronovou šťávou. Na nic nečekejte a pusťte se do přípravy dřív, než bude pozdě, zvládne to každý kuchař i kuchařka začátečník! Výsledek bude zaručeně stát za to a lahodně si pochutnáte!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Vepřový bůček v sójovo-ústřicové omáčce s cibulí a citronovou šťávou - Rychlá večeře!
Zdroj: Schneller Koch

Vepřový bůček v sójovo-ústřicové omáčce s cibulí a citronovou šťávou

Co budeme potřebovat:

Maso:

  • 1 kg vepřový bůček
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • černý mletý pepř – podle chuti

Ostatní:

  • 1 lžíce olivový olej

Omáčka:

  • 2 lžíce sójová omáčka
  • 2 lžíce ústřicová omáčka
  • horká voda – na podlití
  • 1 cibule
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 lžičky celý černý pepř
  • 2-3 lžíce limetková nebo citronová šťáva

Jak budeme postupovat:

1. Maso: Vepřový bůček nakrájejte na velké kousky.

Vepřový bůček v sójovo-ústřicové omáčce s cibulí a citronovou šťávou - Rychlá večeře!
Zdroj: Schneller Koch

2. Do pánve s rozehřátým olivovým olejem vsypejte jemně nakrájenou cibuli, kterou smažte na mírném ohni 1-2 minuty dozlatova. Pak přidejte nadrobno nakrájený česnek a společně smažte 10 sekund.

Vepřový bůček v sójovo-ústřicové omáčce s cibulí a citronovou šťávou - Rychlá večeře!
Zdroj: Schneller Koch

3. Následně do pánve na smaženou cibuli položte kousky vepřového bůčku a společně smažte na vysoké teplotě po dobu 5-7 minut za stálého míchání. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a pokračujte ve smažení na středním plameni, aby se spálil tuk.

Vepřový bůček v sójovo-ústřicové omáčce s cibulí a citronovou šťávou - Rychlá večeře!
Zdroj: Schneller Koch
Vepřový bůček v sójovo-ústřicové omáčce s cibulí a citronovou šťávou - Rychlá večeře!
Zdroj: Schneller Koch
Vepřový bůček v sójovo-ústřicové omáčce s cibulí a citronovou šťávou - Rychlá večeře!
Zdroj: Schneller Koch

4. Dále do pánve přilijte sójovou omáčku a dochuťte ústřicovou omáčkou – promíchejte a vařte na mírném ohni dokud se omáčka zredukuje a podlijte horkou vodou. Dále přidejte bobkové listy a dochuťte černým celým pepřem. Přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni 45-60 minut, dokud maso nezměkne.

Vepřový bůček v sójovo-ústřicové omáčce s cibulí a citronovou šťávou - Rychlá večeře!
Zdroj: Schneller Koch

5. Jakmile je maso měkké přendejte na talíř. Omáčku sceďte a část nechejte na pánvi, poté na pánev vložte maso – promíchejte a vařte na mírném ohni. Potom přilijte zbytek omáčky a dochuťte limetkovou nebo citronovou šťávou a vařte několik minut na středním ohni.

Vepřový bůček v sójovo-ústřicové omáčce s cibulí a citronovou šťávou - Rychlá večeře!
Zdroj: Schneller Koch
Vepřový bůček v sójovo-ústřicové omáčce s cibulí a citronovou šťávou - Rychlá večeře!
Zdroj: Schneller Koch
Vepřový bůček v sójovo-ústřicové omáčce s cibulí a citronovou šťávou - Rychlá večeře!
Zdroj: Schneller Koch
Vepřový bůček v sójovo-ústřicové omáčce s cibulí a citronovou šťávou - Rychlá večeře!
Zdroj: Schneller Koch
Vepřový bůček v sójovo-ústřicové omáčce s cibulí a citronovou šťávou - Rychlá večeře!
Zdroj: Schneller Koch

6. Potom na maso rozložte na hrubé kolečka nakrájenou cibuli, promíchejte a vařte 1 minutu.

Vepřový bůček v sójovo-ústřicové omáčce s cibulí a citronovou šťávou - Rychlá večeře!
Zdroj: Schneller Koch

7. Po uvaření bůček podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.

Vepřový bůček v sójovo-ústřicové omáčce s cibulí a citronovou šťávou - Rychlá večeře!
Zdroj: Schneller Koch

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!