Smažené karbanátky z mletého masa s krupicí na křupavých bramborách jsou skvělým pokrmem pro milovníky sytých a chutných jídel. Tyto lahodné karbanátky kombinují jemnost mletého masa s lehkou texturou krupice, což jim dodává jedinečnou chuť.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Smažené karbanátky z mletého masa s krupicí na křupavých bramborách
Co budeme potřebovat:
Směs mletého masa:
- 600 g mleté maso
- 4 lžíce krupice
Směs:
- 2 cibule
- 2 vejce
- sůl – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- sušený koriandr – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Ostatní:
- olej – na smažení
- 2 brambory
- sůl – podle chuti
- 50 ml voda – na podlití
Na zdobení a posypání:
- čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Směs mletého masa: Do mísy vložte mleté maso a přisypejte krupici – dobře lžící promíchejte.
2. Směs: Do jiné mísy vsypejte nakrájenou cibuli a rozklepněte vejce – rozmixujte ručním mixérem dohladka. Dochuťte solí, červenou mletou paprikou, sušeným koriandrem a černým mletým pepřem – pořádně lžící promíchejte.
3. Výslednou směs nalijte na mleté maso v míse – důkladně lžící promíchejte a poté ručně vypracujte.
4. Následně namočte ruce do vody a vytvarujte z masové směsi karbanátky, které pokládejte do pánve s rozehřátým olejem – smažte je z každé strany dozlatohněda a po smažení je přendejte na talíř.
5. Z pánve odstraňte přebytečný olej, pokládejte a navrstvěte si kolečka brambor, které jemně osolte a rozložte smažené karbanátky. Nakonec podlijte vodou a přikryjte pokličkou – smažte 15 minut na mírném ohni dokřupava.
6. Po smažení ozdobte-posypejte čerstvou nasekanou petrželkou a podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!