Smažené karbanátky z mletého masa s krupicí na křupavých bramborách

Smažené karbanátky z mletého masa s krupicí na křupavých bramborách jsou skvělým pokrmem pro milovníky sytých a chutných jídel. Tyto lahodné karbanátky kombinují jemnost mletého masa s lehkou texturou krupice, což jim dodává jedinečnou chuť.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Smažené karbanátky z mletého masa s krupicí na křupavých bramborách

Co budeme potřebovat:

Směs mletého masa:

  • 600 g mleté maso
  • 4 lžíce krupice

Směs:

  • 2 cibule
  • 2 vejce
  • sůl – podle chuti
  • červená mletá paprika – podle chuti
  • sušený koriandr – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti

Ostatní:

  • olej – na smažení
  • 2 brambory
  • sůl – podle chuti
  • 50 ml voda – na podlití

Na zdobení a posypání:

  • čerstvá petrželka

Jak budeme postupovat:

1. Směs mletého masa: Do mísy vložte mleté maso a přisypejte krupici – dobře lžící promíchejte.

Smažené karbanátky z mletého masa s krupicí na křupavých bramborách - Rychlá večeře!
Zdroj: SABINA foodee

2. Směs: Do jiné mísy vsypejte nakrájenou cibuli a rozklepněte vejce – rozmixujte ručním mixérem dohladka. Dochuťte solí, červenou mletou paprikou, sušeným koriandrem a černým mletým pepřem – pořádně lžící promíchejte.

Smažené karbanátky z mletého masa s krupicí na křupavých bramborách - Rychlá večeře!
Zdroj: SABINA foodee
Smažené karbanátky z mletého masa s krupicí na křupavých bramborách - Rychlá večeře!
Zdroj: SABINA foodee
Smažené karbanátky z mletého masa s krupicí na křupavých bramborách - Rychlá večeře!
Zdroj: SABINA foodee

3. Výslednou směs nalijte na mleté maso v míse – důkladně lžící promíchejte a poté ručně vypracujte.

Smažené karbanátky z mletého masa s krupicí na křupavých bramborách - Rychlá večeře!
Zdroj: SABINA foodee
Smažené karbanátky z mletého masa s krupicí na křupavých bramborách - Rychlá večeře!
Zdroj: SABINA foodee

4. Následně namočte ruce do vody a vytvarujte z masové směsi karbanátky, které pokládejte do pánve s rozehřátým olejem – smažte je z každé strany dozlatohněda a po smažení je přendejte na talíř.

Smažené karbanátky z mletého masa s krupicí na křupavých bramborách - Rychlá večeře!
Zdroj: SABINA foodee
Smažené karbanátky z mletého masa s krupicí na křupavých bramborách - Rychlá večeře!
Zdroj: SABINA foodee
Smažené karbanátky z mletého masa s krupicí na křupavých bramborách - Rychlá večeře!
Zdroj: SABINA foodee

5. Z pánve odstraňte přebytečný olej, pokládejte a navrstvěte si kolečka brambor, které jemně osolte a rozložte smažené karbanátky. Nakonec podlijte vodou a přikryjte pokličkou – smažte 15 minut na mírném ohni dokřupava.

Smažené karbanátky z mletého masa s krupicí na křupavých bramborách - Rychlá večeře!
Zdroj: SABINA foodee
Smažené karbanátky z mletého masa s krupicí na křupavých bramborách - Rychlá večeře!
Zdroj: SABINA foodee

6. Po smažení ozdobte-posypejte čerstvou nasekanou petrželkou a podávejte s láskou a velkou chutí.

Smažené karbanátky z mletého masa s krupicí na křupavých bramborách - Rychlá večeře!
Zdroj: SABINA foodee
Smažené karbanátky z mletého masa s krupicí na křupavých bramborách - Rychlá večeře!
Zdroj: SABINA foodee

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: