Zapečená kuřecí prsa s bramborovými hranolkami a smaženou zeleninou jsou lahodným a sytým pokrmem, který potěší celou rodinu. Kombinace šťavnatých kuřecích prsou, křupavých bramborových hranolků a dokonale připravené smažené zeleniny vytváří harmonii chutí, kterou si zamilujete.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Zapečená kuřecí prsa s bramborovými hranolkami a smaženou zeleninou
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 600 g kuřecí prsa
- 1 lžíce sójová omáčka
- 1 lžička červená mletá sladká paprika
- 1 lžička česnekový prášek
- 1 lžička soli
- 2 lžíce prášek do pečiva
- černý mletý pepř – podle chuti
Ostatní:
- olivový olej – na smažení
Hranolky:
- 800 g nové brambory se slupkou
- 2 lžičky soli
- 1 lžička česnekový prášek
- 2 lžičky červená mletá sladká paprika
- 2 lžíce olivový olej
- černý mletý pepř – podle chuti
Smažená zelenina:
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
Na zdobení a posypání:
- jarní cibulka
Jak budeme postupovat:
1. Maso: Do mísy vložte nakrájená kuřecí prsa na kousky, které dochuťte sójovou omáčkou, červenou mletou sladkou paprikou, česnekovým práškem a solí. Dále přisypejte prášek do pečiva a ještě dochuťte černým mletým pepřem – dobře promíchejte. Mísu přikryjte fólií a nechte maso marinovat.
2. Hranolky: Do mísy vložte bramborové hranolky nakrájené z nových brambor se slupkou. Dochuťte solí, česnekovým práškem, červenou mletou sladkou paprikou a polijte olivovým olejem – promíchejte.
3. Následně je rozložte na plech vyložený pergamenem a dochuťte černým mletým pepřem.
4. Pečte v horkovzdušné troubě 20 minut při 210 °C dozlatova a dokřupava.
5. Do pánve s rozehřátým olivovým olejem vložte marinované kuřecí kousky – smažte na mírném ohni z každé strany dohnědasta a po smažení odstavte z ohně.
6. Smažená zelenina: Do pánve s rozehřátým olivovým olejem vsypejte společně nakrájenou cibuli, červenou a zelenou sladkou papriku – promíchejte a smažte na mírném ohni do měkka.
7. Po 20 minutách vyjměte plech s hranolkami z trouby a rozprostřete na ně smaženou zeleninu – dobře promíchejte.
8. Připravte alobalové misky, do kterých naberte hranolky se smaženou zeleninou a smažené kuřecí kousky.
9. Ná závěr je ozdobte-posypejte nakrájenou jarní cibulkou a podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!