Bageta plněná vejcem, slaninou a zeleninou se sýrem je perfektním občerstvením, které potěší vaše chuťové pohárky. Tato kombinace křupavé bagety, jemného vejce, šťavnaté slaniny, čerstvé zeleniny a rozpuštěného sýra vytváří lahodnou harmonii chutí. Ideální jako rychlá svačina, vydatná snídaně nebo lehký oběd. Připravte si tuto plněnou bagetu a užijte si vynikající a syté občerstvení, které vás nezklame.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Bageta plněná vejcem, slaninou a zeleninou se sýrem
Co budeme potřebovat:
- Chlebová bageta 2 ks 60 cm
- Vařená vejce 7-8 ks
- Máslo 150 g
- Tavený sýr 250 g
- Strouhaný sýr 150 g
- Pražská šunka 100 g
- Uzená slanina 100 g
- Červená paprika 1 ks
- Žlutá paprika 1 ks
- Zelená paprika 1 ks
- Sůl a mletý pepř
Jak budeme postupovat:
1. 100 g uzené slaniny nakrájené na kostičky smažte 2-3 minuty.
2. V míse šlehejte mixérem 150 g másla o pokojové teplotě po dobu 1-2 minut.
3. Přidejte 250 g taveného sýra pokojové teploty.
4. Mixujte 2 minuty.
5. Do mísy přidejte slaninu, 150 g strouhaného sýra, 100 g na kostičky nakrájené pražské šunky, na kostičky nakrájenou papriku, sůl a mletý pepř.
6. Vše promíchejte stěrkou, dokud se všechny ingredience rovnoměrně nerozdělí.
7. Připravte si bagety.
8. Bagety nakrájejte na délku 15-20 cm.
9. Odstraňte jádro tak, aby po celém obvodu zůstal 1 cm chleba.
10. Bagety naplňte střídavě celými vařenými vejci.
11. Pak naplňte hotovou šunkovo-sýrovou směsí se zeleninou.
12. Po naplnění všech baget je zabalte do potravinářské fólie.
13. Uložte do chladničky alespoň na 2 hodiny nebo přes noc.
14. Bagety nakrájejte na 1-2 cm tenké plátky.
Tip: Pro křupavější pečivo můžete dát celou plněnou bagetu zapéct na pár minut do trouby.
Hotovo!
Dobrou chuť!