Cuketový poklad: Stačí vše zamíchat, dát do mísy a zapéct

Dnes máme pro vás skutečnou lahůdku – cuketový kastrol se sýrem. Tento recept je tak jednoduchý a chutný, že jej už připravují všichni naši sousedé! Tento kastrol je plný chutí a vůní léta, díky čerstvé cuketě a lahodnému sýru. A co je na tom nejlepší? Stačí jen zamíchat, dát do mísy a pustit troubu!

Zdroj: Vynikající s Lanou ilanavi

Ingredience

  • 800 g cukety
  • 200 g tvrdého sýra
  • 2 vajíčka
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 šálek hladké mouky
  • 0,5 čajové lžičky jedlé sody
  • Čerstvé bylinky podle chuti
  • Klobása (nebo párky, šunka)
  • Čerstvá rajčata
  • Sůl podle chuti
  • Koření podle chuti

Postup

1) Nejprve si připravíme cuketu. Očistíme ji a nastrouháme. Jadérka odstraníme. Mladé cukety můžeme ponechat se slupkou. Nastrouhanou cuketu osolíme a necháme chvíli odstát, aby uvolnila šťávu.

2) Vejce rozšleháme v misce. Přidáme zakysanou smetanu, mouku, pepř a sůl. Směs důkladně promícháme.

3) Z nastrouhané cukety odstraníme přebytečnou tekutinu. Spolu s nakrájenými rajčaty, klobásou, čerstvými bylinkami a nastrouhaným sýrem ji vmícháme do smetanové směsi.

4) Směs důkladně promícháme, aby se všechny ingredience spojily.

5) Zapékací mísu potřeme olejem. Do ní navrstvíme připravenou hmotu.

6) Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů, dokud kastrol nezíská zlatavou barvu.

Závěr

Tento cuketový kastrol se sýrem je úžasným způsobem, jak využít sezónní úrodu cukety. Navíc, můžete jej přizpůsobit podle svých chutí – místo cukety můžete použít lilek nebo dýni. Přejeme vám dobrou chuť!