Plátky smažené cukety s česnekem a čerstvým koprem: Rychlá večeře nebo chuťovka k televizi

Plátky smažené cukety s česnekem a čerstvým koprem jsou jednoduché a chutné jídlo, které můžete podávat jako přílohu nebo lehké hlavní jídlo. Tato receptura kombinuje jemnou chuť cukety s aromatickým česnekem a čerstvým koprem, což vytváří lahodný pokrm, který je ideální pro letní dny.

Zdroj: istock.com

Ingredience

  • 2 středně velké cukety
  • 2-3 stroužky česneku (dle chuti)
  • Čerstvý kopr (na ozdobu)
  • Sůl (dle chuti)
  • Pepř (dle chuti)
  • Olivový olej nebo jiný rostlinný olej na smažení
  • Směs koření (například tymián, rozmarýn nebo oregano – volitelné)

Postup

1) Příprava cuket: Cukety důkladně omyjte a osušte. Nakrájejte je na přibližně 0,5 cm silné plátky.

2) Příprava česneku a kopru: Česnek oloupejte a nakrájejte na jemné kousky nebo ho protlačte lisem na česnek. Čerstvý kopr nasekejte na jemno.

3) Smažení cuket: Na pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Plátky cukety osolte a opepřete z obou stran. Pokud máte rádi, můžete přidat i trochu sušeného tymiánu, rozmarýnu nebo oregana. Plátky cukety smažte na pánvi z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu a nejsou měkké (asi 2-3 minuty na každou stranu).

4) Dochucení: Po smažení přidejte na plátky cukety česnek a nechte ho chvíli prohřát, aby uvolnil svoji vůni, ale nesmažte ho příliš dlouho, aby nezhořkl.

5) Servírování: Hotové plátky cukety přendejte na talíř. Ozdobte je nasekaným čerstvým koprem. Podávejte jako přílohu nebo lehké hlavní jídlo.

Doporučení

Můžete podávat s dipem, například s jogurtovým nebo smetanovým, který dodá pokrmu svěžest a zvýrazní jeho chuť.

Závěr

Plátky smažené cukety s česnekem a čerstvým koprem jsou skvělým jídlem pro všechny, kteří hledají jednoduchý a zdravý pokrm. Jeho příprava je rychlá a výsledek je vždy chutný. Vyzkoušejte tento recept a obohaťte svůj jídelníček o tuto lahodnou kombinaci chutí.