Cuketové chipsy – jsou lehké, křupavé a snadno se připravují

Cuketové chipsy jsou zdravou a chutnou alternativou k běžným bramborovým chipsům. Jsou lehké, křupavé a snadno se připravují. Tento recept kombinuje jemnou chuť cukety s aromatickým parmezánem a sladkou paprikou, což vytváří lahodný a zdravý snack.

Zdroj: istock.com

Ingredience

  • 3 cukety
  • 1 lžička sladké papriky
  • 100 g parmazánu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř

Postup

1) Předehřátí trouby: Předehřejte troubu na 180 °C horní/spodní ohřev.

2) Příprava cuket: Cukety omyjte, odřízněte konce a nastrouhejte je nebo nakrájejte na tenké plátky kuchyňským struhadlem.

3) Ochucení: Nastrouhejte parmezán a důkladně ho smíchejte s cuketovými plátky, přidejte mletý pepř, olivový olej, sůl a sladkou papriku. Vše důkladně promíchejte, aby byly plátky rovnoměrně ochuceny.

4) Rozložení cuketových lupínků: Cuketové lupínky rozložte na plech vyložený pergamenovým papírem tak, aby se co nejméně dotýkaly.

5) Pečení cuketových lupínků: V závislosti na tloušťce plátků pečte lupínky asi 10 minut, dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé. Pravidelně kontrolujte, aby se nepřipálily.

Závěr

Cuketové chipsy jsou skvělým způsobem, jak si dopřát zdravou svačinu plnou chutí. Jsou rychlé na přípravu a mohou být skvělým doplňkem k večernímu posezení nebo jako lehká svačina během dne. Vyzkoušejte tento recept a užijte si lahodné a křupavé cuketové chipsy.