Vítejte u našeho jedinečného receptu na jemnou a originální kávovou zmrzlinu s kondenzovaným mlékem, rozinkami a čokoládou. V tomto dokonale sladkém receptu, který uspokojí vaši touhu po osvěžujícím a lahodném dezertu, se káva snoubí s krémovou lahodností zmrzliny.
Během chvilky budete mít hotové mražené mlsání, které kouzlí vaše chuťové pohárky a zároveň vám ušetří čas. Připravte se na jedinečný zážitek s naší jemnou a originální kávovou zmrzlinou a vydejte se s námi na kulinářské dobrodružství!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Kávová zmrzlina s kondenzovaným mlékem, rozinkami a čokoládou
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 20 g instantní káva
- 80 g cukru
- 100 ml velmi studená voda
- 300 m smetana ke šlehání
- 100 g slazené kondenzované mléko
- 20 g rozinky
- 50 g tmavá čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Krém: Do mísy nasypejte instantní kávu, přisypejte cukr a zalijte velmi studenou vodou – vyšlehejte do hladké pěny a potom jemně promíchejte.
2. Do jiné mísy nalijte smetanu ke šlehání a vyšlehejte do tuhé pěny. Poté přilijte kondenzované mléko, dále šlehejte a nakonec vmíchejte kávovou pěnu – dobře promíchejte.
3. Následně do krému vsypejte rozinky a nasekanou tmavou čokoládu – pořádně promíchejte.
4. Výsledný krém nalijte do podélné mísy, pěkně rozetřete a uhlaďte. Uložte na 4-5 hodin do mrazáku.
5. Jemnou a originální kávovou zmrzlinu s kondenzovaným mlékem, rozinkami a čokoládou podávejte s láskou, velkou chutí a úsměvem na tváří.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!