Výživné rybí karbanátky s rýží a bramborami jsou skvělou volbou pro zdravou a chutnou večeři. Karbanátky jsou snadné na přípravu a obsahují všechny potřebné živiny pro zdravý životní styl. Připravte si tuto jednoduchou a lahodnou večeři, která potěší celou rodinu a dodá vám energii na celý den.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Rybí karbanátky s rýží a bramborami
Co budeme potřebovat:
- 1 rybí konzerva podle vlastního výběru (240 g)
- 1 sklenice rýže
- 3 střední brambory
- 1 střední cibule
- sůl (podle chuti)
- půl sklenice pšeničné mouky
- slunečnicový rostlinný olej na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky. Přendejte je do nádoby a zalijte vroucí vodou.
Tip: pokud nemáte rádi dušenou syrovou cibuli, můžete ji osmažit na troše másla.
2. Rybí konzervu (zbavenou tekutiny) přendejte do mísy a rozmačkejte vidličkou.
3. Brambory uvařte v osolené vodě, oloupejte a rozmačkejte šťouchadlem. Nechte zcela vychladnout.
4. Rýži uvařte v osolené vodě. Měla by být trochu slizká a lepkavá.
5. Smíchejte bramborovou kaši s rybou, rýží a okapanou cibulí.
Tip: Pokud jste suroviny nevařili ve slané vodě, můžete je nyní dochutit podle chuti.
6. Nasaďte si rukavice, navlhčete je vodou a v dlaních vytvarujte karbanátky.
7. Rozehřejte pánev s trochou oleje, obalte rybí karbanátky v pšeničné mouce a osmažte je z obou stran dozlatova. Získáte měkké, křehké a šťavnaté karbanátky.
8. Podávejte je s velkým potěšením spolu s čerstvým zeleninovým salátem nebo jinými pokrmy podle vlastního výběru.
Přejeme vám i vašim blízkým dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.