Nepečené cukroví je velmi populární pro svou jednoduchost a časovou nenáročnost přípravy. Pokud tedy plánujete návštěvu nebo rodinnou oslavu a nemáte čas, vyzkoušejte tenhle recept na arašídovo-datlovou delikatesu se sezamem, bílou a hořkou čokoládou. Jedná se o nepečenou delikatesu, kde základem je arašídovo-datlová směs. Se šálkem horké kávy se budete cítit jako v kouzelném pohádkovém příběhu.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Arašídovo-datlová delikatesa se sezamem, bílou a hořkou čokoládou
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 200 g arašídů
- 300 g datlí
Ostatní:
- 30 g sezamové semínka – na obalování
- 90 g bílá čokoláda
- 15 g hořká čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Do nádobky od mixéru vložte arašídy, které pomelte/rozmixujte na jemný písek a přesypejte do mísy.
2. Do nádobky od mixéru vložte vypeckované datle, které pomelte/rozmixujte na homogenní směs, kterou vmíchejte do mísy s mletými arašídy.
3. Následně rukama vypracujte těsto a do pánve vsypejte sezamová semínka, která jemně osmahnete.
4. Z výsledného těsta vytvořte 3 stejné díly, které obalte v osmahnutém sezamu a vytvarujte z nich ruličky, do kterých pomocí vařečky vytvořte jamku.
5. Potom jamky vyplňte rozpuštěnou bílou čokoládou a a ozdobte rozpuštěnou hořkou čokoládou. Uložte na několik hodin do lednice na ztuhnutí – podle potřeby.
6. Podávejte je s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.