Máte chuť na chutný sladký dezert a nechce se vám péct? Vůbec nemusíte! Připravte si tenhle sušenkový dezert s vanilkovým krémem a čokoládovou polevou, který překoná i složitější pečené dezerty! Se šálkem lahodné kávy se budete cítit jako v ráji.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Sušenkový dezert s vanilkovým krémem a čokoládovou polevou
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 160 g BEBE sušenky
Krém:
- 50 g kukuřičný škrob
- 500 ml mléko
- 120 g cukr
- 10 g vanilkový cukr
- 2 vejce
Poleva:
- 90 g horká čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Do mísy o rozměru 17,5×22,5 cm si pokládejte BEBE sušenky pěkně vedle sebe.
2. Krém: Do hrnce nasypejte kukuřičný škrob a nalijte mléko – promíchejte. Pak nasypejte cukr a dochuťte vanilkovým cukrem. Potom rozklepněte vejce a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Po uvaření krém nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
3. První vrstvu krému rozetřete na sušenkový základ v míse a položte druhou vrstvu sušenek. Tento postup zopakujte ještě 2 krát a přikryjte poslední vrstvou krému. Mísu zakryjte fólií a uložte na 40 minut do lednice, aby krém ztuhl.
4. Poleva: Do malé misky nalámejte horkou čokoládu, kterou rozpusťte v mikrovlnce nebo ve vodní lázní.
5. Získanou čokoládovou polevou přelijte povrch krému, přetřepejte a uložte na 20 minut do lednice na ztuhnutí.
6. Na závěr dezert nakrájejte na kostky a podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.