Smažený rýžový koláč s vaječno-zeleninovou směsí se zakysanou smetanou – netradiční recept

Smažený rýžový koláč s vaječno-zeleninovou směsí a zakysanou smetanou je netradiční recept, který vás mile překvapí svou chutí a texturou. Tento pokrm kombinuje křupavý rýžový základ s bohatou směsí vajec a zeleniny, doplněnou o jemnou zakysanou smetanu. Ideální pro ty, kteří hledají něco nového a zajímavého na svůj jídelníček.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Smažený rýžový koláč s vaječno-zeleninovou směsí se zakysanou smetanou - Slaná lahůdka!
Zdroj: Köstliche Hausrezepte

Smažený rýžový koláč s vaječno-zeleninovou směsí se zakysanou smetanou

Co budeme potřebovat:

Základ:

  • 1 šálek rýže
  • olivový olej – na smažení
  • 2 šálky horká voda – na podlití

Směs:

  • 4 vejce
  • sůl – podle chuti
  • 200 g zakysaná smetana
  • zelená jarní cibulka – podle chuti
  • 5 malá rajčata

Na zdobení a posypání:

  • čerstvá petrželka

Jak budeme postupovat:

1. Základ: Do pánve s jemně rozehřátým olivovým olejem nasypejte rýži a promíchejte. Po chvíli ji podlijte horkou vodou a na mírném ohni pod pokličkou 10 minut smažte/vařte dozlatova. Po uvaření ji promíchejte a odstavte ze sporáku.

Smažený rýžový koláč s vaječno-zeleninovou směsí se zakysanou smetanou - Slaná lahůdka!
Zdroj: Köstliche Hausrezepte
Smažený rýžový koláč s vaječno-zeleninovou směsí se zakysanou smetanou - Slaná lahůdka!
Zdroj: Köstliche Hausrezepte

2. Směs: Do mísy rozklepněte vejce, přisypejte sůl a přidejte zakysanou smetanu – vidličkou vyšlehejte. Dále do směsi vsypejte nakrájenou zelenou jarní cibulku a rajče – pořadně promíchejte.

Smažený rýžový koláč s vaječno-zeleninovou směsí se zakysanou smetanou - Slaná lahůdka!
Zdroj: Köstliche Hausrezepte
Smažený rýžový koláč s vaječno-zeleninovou směsí se zakysanou smetanou - Slaná lahůdka!
Zdroj: Köstliche Hausrezepte
Smažený rýžový koláč s vaječno-zeleninovou směsí se zakysanou smetanou - Slaná lahůdka!
Zdroj: Köstliche Hausrezepte

3. Výslednou směsí přelijte uvařenou rýži v pánvi, jemně promíchejte a položte pánev znovu na sporák – smažte pod pokličkou 7-9 minut na mírném ohni dozlatova a dokřupava. Po 9 minutách koláč překlopte pomocí talíře na opačnou stranu a pod pokličkou smažte 5-7 minut.

Smažený rýžový koláč s vaječno-zeleninovou směsí se zakysanou smetanou - Slaná lahůdka!
Zdroj: Köstliche Hausrezepte
Smažený rýžový koláč s vaječno-zeleninovou směsí se zakysanou smetanou - Slaná lahůdka!
Zdroj: Köstliche Hausrezepte
Smažený rýžový koláč s vaječno-zeleninovou směsí se zakysanou smetanou - Slaná lahůdka!
Zdroj: Köstliche Hausrezepte
Smažený rýžový koláč s vaječno-zeleninovou směsí se zakysanou smetanou - Slaná lahůdka!
Zdroj: Köstliche Hausrezepte
Smažený rýžový koláč s vaječno-zeleninovou směsí se zakysanou smetanou - Slaná lahůdka!
Zdroj: Köstliche Hausrezepte

4. Po smažení koláč přendejte na talíř a ozdobte-posypejte čerstvou nasekanou petrželkou.

Smažený rýžový koláč s vaječno-zeleninovou směsí se zakysanou smetanou - Slaná lahůdka!
Zdroj: Köstliche Hausrezepte

5. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a radostí.

Smažený rýžový koláč s vaječno-zeleninovou směsí se zakysanou smetanou - Slaná lahůdka!
Zdroj: Köstliche Hausrezepte
Smažený rýžový koláč s vaječno-zeleninovou směsí se zakysanou smetanou - Slaná lahůdka!
Zdroj: Köstliche Hausrezepte
Smažený rýžový koláč s vaječno-zeleninovou směsí se zakysanou smetanou - Slaná lahůdka!
Zdroj: Köstliche Hausrezepte
Smažený rýžový koláč s vaječno-zeleninovou směsí se zakysanou smetanou - Slaná lahůdka!
Zdroj: Köstliche Hausrezepte

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: