Smažený obrácený koláč s karamelizovanými banány z jemného kakaového těsta je lahodnou kombinací sladkých karamelizovaných banánů a bohatého kakaového základu. Tento dezert je nejen vizuálně atraktivní, ale i neodolatelně chutný. Ideální k odpolednímu čaji nebo jako sladká tečka po večeři. Připravte si tento netradiční koláč a dopřejte si chvíle pohody s touto výjimečnou pochoutkou.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Smažený obrácený koláč s karamelizovanými banány z jemného kakaového těsta
Co budeme potřebovat:
- 2 banány
- 20 g máslo – na smažení
- 1 lžíce krystal nebo hnědý cukr
Těsto:
- 1 vejce
- 50 g cukru (3 lžíce)
- špetka soli
- 50 ml rostlinný olej (6 lžic)
- 150 ml mléko (3/4 hrnku)
- 8 g vanilkový cukr
- 130 g mouky
- 8 g prášek do pečiva
- 20 g kakaový prášek (1 lžíce)
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve překrojte banány na polovinu a odstraňte slupku.
2. Do pánve s rozehřátým máslem nasypejte cukr, který za stálého míchání zkaramelizujte na mírném ohni.
3. Následně do pánve na karamel položte poloviny banánů, které smažte na mírném ohni.
4. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce, přisypejte cukr, přidejte špetku soli a promíchejte metličkou. Poté nalijte olej, mléko a dochuťte vanilkovým cukrem – míchejte. Nakonec do směsi nasypejte mouku, prášek do pečiva a kakaový prášek – dobře promíchejte do hladkého těsta.
5. Výsledným těstem přelijte banány v pánvi, pěkně rozetřete a přikryjte pokličkou – smažte 20-25 na mírném ohni dozlatova.
6. Po smažení ho pomocí talíře překlopte na opačnou stranu a podávejte ho s láskou a skvělou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.