Připravte si dokonalou sladkou chuťovku – kouzelnou pěnu z červeného melounu, smetany a kondenzovaného mléka. Tyto sklenice vás okouzlí svou jemnou a lahodnou chutí melounové pěny, která se dokonale doplňuje se smetanovým kondenzovaným mlékem. Velmi jednoduše se připravují, takže si je můžete vychutnat kdykoli budete mít chuť na něco sladkého a speciálního.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Pěna z červeného melounu, smetany a kondenzovaného mléka
Co budeme potřebovat:
Pěna:
- 1/4 zralý červený meloun
- 50 g kukuřičný škrob
- 500 ml smetana ke šlehání
- 200 ml kondenzované mléko
Na zdobení:
- strouhaná čokoláda nebo čokoládové cukrovinky
Jak budeme postupovat:
1. Pěna: Do mísy vložte nakrájený zralý červený meloun bez semínek, rozmixujte ho pomocí ručního mixéru a nasypejte kukuřičný škrob – jemně promíchejte.
2. Následně melounovou směs pomocí sítka propasírujte. Položte hrnec na sporák a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Po uvaření krém přelijte do misky, přikryjte fólií a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
3. Do mísy si nalijte smetanu ke šlehání a během šlehání přilévejte kondenzované mléko – šlehejte do nadýchané pěny.
4. Do mísy s vyšlehaným melounovým krémem si vmíchejte nadýchanou pěnu, jemně promíchejte a nakonec vyšlehejte do pěny.
5. Získanou pěnu naneste pomocí zdobícího sáčku do sklenic a ozdobte-posypejte strouhanou čokoládou nebo čokoládovými cukrovinkami.
Kouzelnou pěnu z červeného melounu, smetany a kondenzovaného mléka podávejte s láskou, vekou chutí a úsměvem na tváří.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.