Představujeme vám recept na smažený karamelizovaný ananasový koláč s třešněmi a jemným těstem, který provoní váš domov a uchvátí každého, kdo ho okusí. V tomto koláči se snoubí karamelizovaný ananas zdobení kandovanými třešněmi a neodolatelně jemné těsto. Jeho příprava je jednoduchá, ale výsledek je ohromující a jistě si získá srdce každého, kdo má chuť na sladké.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Smažený karamelizovaný ananasový koláč s třešněmi a jemným těstem
Co budeme potřebovat:
- 7 koleček ananasu v sirupu
- 20 g máslo – na smažení
- 15 g cukru (1 lžíce)
- 7 kandovaných třešní
Těsto:
- 1 vejce
- 50 g cukru
- špetka soli
- 1 lžička tekutá vanilka
- 50 ml rostlinný olej
- 100 ml mléko
- 150 g hladká mouka
- 8 g prášek do pečiva
Jak budeme postupovat:
1. Do pánve s rozehřátým máslem nasypejte cukr, který zkaramelizujte a položte kolečka ananasu – smažte na mírném ohni a poté do jejich středu naaranžujte kandované třešně.
2. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce, přisypejte cukr, přidejte špetku soli a dochuťte tekutou vanilkou – vyšlehejte/promíchejte metličkou. Dále přilijte olej a nalijte mléko – šlehejte/míchejte. Nakonec nasypejte prosátou mouku s práškem do pečiva – dobře promíchejte do hladkého těsta.
3. Výsledným těstem přelijte smažený ananas s třešněmi v pánve, pěkně rozetřete a uhlaďte – smažte pod pokličkou 10-15 minut na mírném ohni dokřupava.
4. Po smažení koláč překlopte pomocí talíře na opačnou stranu a ještě ho nechte cca 5 minut v pánve.
5. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!