Dvoubarevná třešňová bublanina

Dvoubarevná třešňová bublanina je lahodný a vizuálně atraktivní dezert, který kombinuje světlé a tmavé těsto s čerstvými třešněmi. Tento recept je ideální pro letní dny, kdy jsou třešně v sezóně, a je skvělým doplňkem ke kávě nebo čaji.

Zdroj: Zuzana Zuzi

Ingredience

  • 3 vejce
  • 130 g cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 150 ml oleje
  • 150 ml mléka
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1/2 balení kypřicího prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • Vypeckované třešně (dle potřeby)
  • Pečicí papír

Postup

1) Příprava těsta: Vejce vyšlehejte do krémové konzistence s cukrem a vanilkovými cukry. Poté přidejte olej a mléko a dobře promíchejte.

2) Přidání mouky: Do směsi postupně přidávejte polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a zašlehávejte, dokud nevznikne hladké těsto.

3) Rozdělení těsta: Těsto rozdělte na dvě poloviny. Do jedné poloviny přidejte kakao a dobře promíchejte.

4) Příprava plechu: Plech o rozměrech 24 x 35 cm vyložte pečicím papírem.

5) Nanesení těsta: Na plech nejprve naneste tmavé těsto a rovnoměrně ho rozetřete. Na něj pak naneste světlé těsto.

6) Přidání třešní: Na vrch těsta rovnoměrně rozložte vypeckované třešně.

7) Pečení: Plech vložte do předehřáté trouby a pečte při 170-180 °C přibližně 30-35 minut, nebo dokud bublanina není upečená (zkontrolujte špejlí, která by měla vyjít čistá).

Závěr

Dvoubarevná třešňová bublanina je lahodný a krásně vypadající dezert, který je snadný na přípravu a zaručeně potěší vaše smysly. Tento recept je ideální pro letní dny a bude skvělým doplňkem ke kávě nebo čaji. Vyzkoušejte tuto bublaninu a užijte si její bohatou chuť a svěží třešně.