Dvoubarevná třešňová bublanina je lahodný a vizuálně atraktivní dezert, který kombinuje světlé a tmavé těsto s čerstvými třešněmi. Tento recept je ideální pro letní dny, kdy jsou třešně v sezóně, a je skvělým doplňkem ke kávě nebo čaji.
Ingredience
- 3 vejce
- 130 g cukru
- 2 vanilkové cukry
- 150 ml oleje
- 150 ml mléka
- 250 g polohrubé mouky
- 1/2 balení kypřicího prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- Vypeckované třešně (dle potřeby)
- Pečicí papír
Postup
1) Příprava těsta: Vejce vyšlehejte do krémové konzistence s cukrem a vanilkovými cukry. Poté přidejte olej a mléko a dobře promíchejte.
2) Přidání mouky: Do směsi postupně přidávejte polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a zašlehávejte, dokud nevznikne hladké těsto.
3) Rozdělení těsta: Těsto rozdělte na dvě poloviny. Do jedné poloviny přidejte kakao a dobře promíchejte.
4) Příprava plechu: Plech o rozměrech 24 x 35 cm vyložte pečicím papírem.
5) Nanesení těsta: Na plech nejprve naneste tmavé těsto a rovnoměrně ho rozetřete. Na něj pak naneste světlé těsto.
6) Přidání třešní: Na vrch těsta rovnoměrně rozložte vypeckované třešně.
7) Pečení: Plech vložte do předehřáté trouby a pečte při 170-180 °C přibližně 30-35 minut, nebo dokud bublanina není upečená (zkontrolujte špejlí, která by měla vyjít čistá).
Závěr
Dvoubarevná třešňová bublanina je lahodný a krásně vypadající dezert, který je snadný na přípravu a zaručeně potěší vaše smysly. Tento recept je ideální pro letní dny a bude skvělým doplňkem ke kávě nebo čaji. Vyzkoušejte tuto bublaninu a užijte si její bohatou chuť a svěží třešně.