Ochutnejte perfektní letní osvěžující dobrůtku – domácí mražené krémové čokoládové potěšení s kondenzovaným mlékem a ricottou. Tento jednoduchý a lahodný recept kombinuje sladký čokoládový krém se smetanovou ricottou a výraznou smetanou, které spolu vytváří hebkou a sametově jemnou konzistenci, která se rozplývá v ústech i na jazyku.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Domácí mražené krémové čokoládové potěšení s kondenzovaným mlékem a ricottou
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 2 žloutky
- 50 g cukr
- 1 lžička vanilkový cukr
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- 500 ml mléka
- 25 g kukuřičný škrob
- 80 g hořká čokoláda
- 50 ml citronová šťáva
- 70 g kondenzované mléko
- 100 g ricotta
- 200 ml smetana ke šlehání
Na zdobení:
- strouhaná čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Krém: Do menšího hrnce vlijte žloutky a nasypejte cukr – promíchejte metličkou. Dále přisypejte vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z 1 citronu, poté přilévejte mléko a přisypte kukuřičný škrob. Postavte hrnec na sporák a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Nakonec do směsi krému vmíchejte nasekanou hořkou čokoládu – důkladně promíchejte a získaný krém přelijte do misky, přikryjte fólií a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
2. Do mísy nalijte scezenou citronovou šťávu a přilijte kondenzované mléko – vyšlehejte do hladké konzistence.
3. Do jiné mísy vložte ricottu a vmíchejte do něho směs vyšlehané citronové šťávy s kondenzovaným mlékem – dobře promíchejte. Dále nalijte smetanu ke šlehání, kterou šlehejte do tuhé pěny a postupně přidávejte vychladlý vyšlehaný čokoládový krém – šlehejte do nadýchaného krému.
4. Výsledný krém rozprostřete do oválné mísy, přikryjte fólií a uložte na 2 hodiny do mrazáku.
5. Na závěr kopečky zmrzliny podávejte v ozdobných sklenicích a ozdobte je strouhanou čokoládou.
Přátelé, přejeme Vám dobrou mraženou chuť!