Domácí větrníky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem

Pokud jste milovníci domácích větrníků, pak je tento recept určen právě vám! Dnes si společně připravíme domácí větrníky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem. Jemné odpalované těsto plněné lahodným vanilkovým krémem je skvostné. Jsou měkké, lahodné, neodolatelně chutné a voňavé. Se šálkem skvělé kávy se budete cítit jako na obláčku.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Zdroj: lecker mit Ann

Domácí větrníky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem

Co budeme potřebovat:

Krém:

  • 2 vejce
  • 100 g cukr
  • 30 g kukuřičný škrob
  • vanilin – podle chuti
  • 500 ml mléko
  • 100 g máslo

Odpalované (vařené) těsto:

  • 100 g vody
  • 100 g mléka
  • špetka soli
  • špetka cukru
  • 80 g máslo
  • 120 g mouka
  • 3-4 vejce

Na zdobení a posypání:

  • moučkový cukr

Jak budeme postupovat:

1. Krém: Do menšího hrnce rozklepněte vejce a přisypejte cukr – šlehejte/míchejte. Poté nasypejte kukuřičný škrob a dochuťte vanilinem – míchejte. Nakonec do hrnce nalijte mléko a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Po uvaření krém přelijte do misky, přikryjte fólií a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Zdroj: lecker mit Ann
Zdroj: lecker mit Ann

2. Odpalované (vařené) těsto: Do jiného menšího hrnce nalijte vodu, přilijte mléko, přidejte špetku soli, špetku cukru a vložte máslo – promíchejte a vařte na mírném ohni, dokud se máslo neroztopí a nebude jemně vřít. Potom odstavte z ohně a přisypejte mouku – dobře promíchejte a postavte znovu na sporák. Vařte do hladkého těsta, které po uvaření přendejte do misky a nechte chvíli vychladnout.

Zdroj: lecker mit Ann
Zdroj: lecker mit Ann

3. Potom postupně do těsta v míse přilévejte vyšlehané vejce – dobře míchejte a výsledné těsto naneste do zdobícího sáčku a pomocí něho vytvarujte na plechu vyloženého pergamenem vlnky ve tvaru čtverce.

Zdroj: lecker mit Ann
Zdroj: lecker mit Ann
Zdroj: lecker mit Ann

4. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 190 °C dozlatova.

5. Po upečení zlatavé větrníky překrojte na polovinu a naplňte je vyšlehaným krémem s pomocí zdobícího sáčku.

Zdroj: lecker mit Ann

6. Na závěr je ozdobte-posypejte moučkovým cukrem a podávejte je s láskou, velkou chutí a radostí.

Zdroj: lecker mit Ann

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.