Pokud jste milovníci domácích větrníků, pak je tento recept určen právě vám! Dnes si společně připravíme domácí větrníky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem. Jemné odpalované těsto plněné lahodným vanilkovým krémem je skvostné. Jsou měkké, lahodné, neodolatelně chutné a voňavé. Se šálkem skvělé kávy se budete cítit jako na obláčku.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.

Domácí větrníky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 2 vejce
- 100 g cukr
- 30 g kukuřičný škrob
- vanilin – podle chuti
- 500 ml mléko
- 100 g máslo
Odpalované (vařené) těsto:
- 100 g vody
- 100 g mléka
- špetka soli
- špetka cukru
- 80 g máslo
- 120 g mouka
- 3-4 vejce
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Krém: Do menšího hrnce rozklepněte vejce a přisypejte cukr – šlehejte/míchejte. Poté nasypejte kukuřičný škrob a dochuťte vanilinem – míchejte. Nakonec do hrnce nalijte mléko a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Po uvaření krém přelijte do misky, přikryjte fólií a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.


2. Odpalované (vařené) těsto: Do jiného menšího hrnce nalijte vodu, přilijte mléko, přidejte špetku soli, špetku cukru a vložte máslo – promíchejte a vařte na mírném ohni, dokud se máslo neroztopí a nebude jemně vřít. Potom odstavte z ohně a přisypejte mouku – dobře promíchejte a postavte znovu na sporák. Vařte do hladkého těsta, které po uvaření přendejte do misky a nechte chvíli vychladnout.


3. Potom postupně do těsta v míse přilévejte vyšlehané vejce – dobře míchejte a výsledné těsto naneste do zdobícího sáčku a pomocí něho vytvarujte na plechu vyloženého pergamenem vlnky ve tvaru čtverce.



4. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 190 °C dozlatova.
5. Po upečení zlatavé větrníky překrojte na polovinu a naplňte je vyšlehaným krémem s pomocí zdobícího sáčku.

6. Na závěr je ozdobte-posypejte moučkovým cukrem a podávejte je s láskou, velkou chutí a radostí.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.