Výjimečná zeleninová polévka s opečenými parmazánovými chleby – Krásná svěží barevnost na talíři!

Vychutnejte si výjimečnou zeleninovou polévku s opečenými parmazánovými chleby, která přináší krásnou svěží barevnost na talíř! Tento pokrm kombinuje bohatou chuť zeleniny s křupavými parmazánovými chleby, které dodávají polévce lahodnou texturu. Ideální volba pro lehký oběd nebo večeři.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Výjimečná zeleninová polévka s opečenými parmazánovými chleby - Krásná svěží barevnost na talíři!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht

Zeleninová polévka s opečenými parmazánovými chleby

Co budeme potřebovat:

  • 1 cibule
  • olivový olej – na smažení
  • 3 stonky celeru
  • 1 mrkev
  • 1 červená sladká paprika
  • 1 oranžová sladká paprika
  • 1 cuketa
  • 2 brambory
  • 1 červená chilli paprička
  • 2 stroužky česneku
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • sušený tymián – podle chuti
  • 1 litr zeleninový vývar
  • 1 hrnek mražený hrášek
  • čerstvá petrželka – podle chuti

Příloha:

  • 3 krajíce chleba
  • olivový olej – na pokapání
  • sůl – podle chuti
  • sušený česnek – podle chuti
  • strouhaný parmazán – podle chuti
  • sušený tymián – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Do hrnce s rozehřátým olivovým olejem vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli a smažte na mírném ohni, dokud není průhledná. Potom do hrnce vsypejte nakrájené stonky celeru, strouhanou mrkev, nakrájenou červenou a oranžovou sladkou papriku.

Výjimečná zeleninová polévka s opečenými parmazánovými chleby - Krásná svěží barevnost na talíři!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Výjimečná zeleninová polévka s opečenými parmazánovými chleby - Krásná svěží barevnost na talíři!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Výjimečná zeleninová polévka s opečenými parmazánovými chleby - Krásná svěží barevnost na talíři!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Výjimečná zeleninová polévka s opečenými parmazánovými chleby - Krásná svěží barevnost na talíři!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht

2. Následně do hrnce přidejte nakrájenou cuketu a brambory, červenou chilli papričku a česnek. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a sušeným tymiánem – dobře promíchejte a nechte vařit pod pokličkou 5-7 minut na mírném ohni.

Výjimečná zeleninová polévka s opečenými parmazánovými chleby - Krásná svěží barevnost na talíři!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Výjimečná zeleninová polévka s opečenými parmazánovými chleby - Krásná svěží barevnost na talíři!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Výjimečná zeleninová polévka s opečenými parmazánovými chleby - Krásná svěží barevnost na talíři!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht

3. Po 7 minutách zvedněte pokličku a zeleninu podlijte zeleninovým vývarem, poté přikryjte pokličkou a vařte 15 minut na mírném ohni. Před koncem, když bude polévka vřít, vsypejte mražený hrášek a čerstvou nasekanou petrželku – promíchejte a ještě chvíli vařte.

Výjimečná zeleninová polévka s opečenými parmazánovými chleby - Krásná svěží barevnost na talíři!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Výjimečná zeleninová polévka s opečenými parmazánovými chleby - Krásná svěží barevnost na talíři!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Výjimečná zeleninová polévka s opečenými parmazánovými chleby - Krásná svěží barevnost na talíři!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht

4. Příloha: Na plech vyložený pergamenem položte krajíce chleba, které pokapejte olivovým olejem, posypejte solí, sušeným česnekem, strouhaným parmazánem a sušeným tymiánem.

Výjimečná zeleninová polévka s opečenými parmazánovými chleby - Krásná svěží barevnost na talíři!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Výjimečná zeleninová polévka s opečenými parmazánovými chleby - Krásná svěží barevnost na talíři!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht

5. Pečte v předehřáté troubě 10-15 minut při 180 °C.

Výjimečná zeleninová polévka s opečenými parmazánovými chleby - Krásná svěží barevnost na talíři!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht

6. Po uvaření zdravou zeleninovou polévku podávejte s opečenými parmezánovými chleby a hlavně s láskou a velkou chutí.

Výjimečná zeleninová polévka s opečenými parmazánovými chleby - Krásná svěží barevnost na talíři!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Výjimečná zeleninová polévka s opečenými parmazánovými chleby - Krásná svěží barevnost na talíři!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht
Výjimečná zeleninová polévka s opečenými parmazánovými chleby - Krásná svěží barevnost na talíři!
Zdroj: Frühstück mit Adelina Kocht

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: