Vychutnejte si výjimečnou zeleninovou polévku s opečenými parmazánovými chleby, která přináší krásnou svěží barevnost na talíř! Tento pokrm kombinuje bohatou chuť zeleniny s křupavými parmazánovými chleby, které dodávají polévce lahodnou texturu. Ideální volba pro lehký oběd nebo večeři.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zeleninová polévka s opečenými parmazánovými chleby
Co budeme potřebovat:
- 1 cibule
- olivový olej – na smažení
- 3 stonky celeru
- 1 mrkev
- 1 červená sladká paprika
- 1 oranžová sladká paprika
- 1 cuketa
- 2 brambory
- 1 červená chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušený tymián – podle chuti
- 1 litr zeleninový vývar
- 1 hrnek mražený hrášek
- čerstvá petrželka – podle chuti
Příloha:
- 3 krajíce chleba
- olivový olej – na pokapání
- sůl – podle chuti
- sušený česnek – podle chuti
- strouhaný parmazán – podle chuti
- sušený tymián – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce s rozehřátým olivovým olejem vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli a smažte na mírném ohni, dokud není průhledná. Potom do hrnce vsypejte nakrájené stonky celeru, strouhanou mrkev, nakrájenou červenou a oranžovou sladkou papriku.
2. Následně do hrnce přidejte nakrájenou cuketu a brambory, červenou chilli papričku a česnek. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a sušeným tymiánem – dobře promíchejte a nechte vařit pod pokličkou 5-7 minut na mírném ohni.
3. Po 7 minutách zvedněte pokličku a zeleninu podlijte zeleninovým vývarem, poté přikryjte pokličkou a vařte 15 minut na mírném ohni. Před koncem, když bude polévka vřít, vsypejte mražený hrášek a čerstvou nasekanou petrželku – promíchejte a ještě chvíli vařte.
4. Příloha: Na plech vyložený pergamenem položte krajíce chleba, které pokapejte olivovým olejem, posypejte solí, sušeným česnekem, strouhaným parmazánem a sušeným tymiánem.
5. Pečte v předehřáté troubě 10-15 minut při 180 °C.
6. Po uvaření zdravou zeleninovou polévku podávejte s opečenými parmezánovými chleby a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!