Připravte si lahodný pokrm, který potěší všechny gurmány: křupavá kuřecí prsa v bramborové peřince s lahodným koprovo-smetanovým dresinkem. Tento recept spojuje šťavnatá kuřecí prsa s křupavým bramborovým obalem, který je zlatavě opečený do dokonalosti. Ideální pro rodinný oběd nebo večeři, která zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Kuřecí prsa v bramborové peřince s koprovo-smetanovým dresinkem
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 2 kuřecí řízky
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Náplň:
- 100 g změklé máslo
- 100 g strouhaný sýr
- čerstvý kopr – podle chuti
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Bramborový základ:
- 6-7 brambor + 500 ml voda na zalití
- 1 lžička soli
- 0,5 lžičky černý mletý pepř
- 0,5 lžičky kurkuma
- 1 vejce
- 2-3 stroužky česneku
- 1 hrnek mouky
Ostatní:
- 30 ml – olej na smažení
Dresink:
- 3 lžíce zakysaná smetana
- 2 lžíce majonéza
- 0,5 lžičky soli
- 0,5 lžičky černý mletý pepř
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce nasekaný čerstvý kopr
Jak budeme postupovat:
1. Maso: Připravte kuřecí řízky a překrojte je na polovinu, pak je přikryjte fólií a jemně vyklepejte. Posypejte je solí, černým mletým pepřem a rukama masírujte, aby se koření vstřebalo.
2. Náplň: Do mísy vložte změklé máslo, přisypejte strouhaný sýr a vsypejte čerstvě nasekaný kopr. Dochuťte solí a černým mletým pepřem – dobře promíchejte.
3. Výslednou náplň naneste na okořeněné kuřecí řízky, rozetřete pomocí vidličky a spojte.
4. Bramborový základ: Do mísy vložte nastrouhané brambory a zalijte je vodou, opláchněte a pak z nich vymačkejte přebytečnou vodu.
5. Následně je přendejte do jiné mísy a posypejte solí, černým mletým pepřem a kurkumou. Dále rozklepněte vejce, dochuťte prolisovaným česnekem a přisypejte mouku – pořádně promíchejte.
6. Do pánve s rozehřátým olejem pomocí naběračky naneste bramborový základ ve tvaru placičky. Potom na něho položte kuřecí řízky a znovu naneste bramborový základ – smažte na mírném ohni z každé strany dozlatova.
7. Nakonec je smažené položte na plech vyložený vlhkým pergamenem a pečte je v předehřáté troubě 40 minut při 180 °C.
8. Dresink: Do dresinkové misky nalijte zakysanou smetanu a přidejte majonézu. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, prolisovaným česnekem a čerstvě nasekaným koprem – dobře promíchejte a dresink je hotový!
9. Křupavé řízky podávejte s čerstvým salátem, připraveným jemným lahodným dresinkem a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.