Piškotové řezy s borůvkami a drobenkou – jednoduché a moc dobré

Piškotové řezy s borůvkami a drobenkou jsou jednoduchým a velmi chutným dezertem, který je ideální pro jakoukoliv příležitost. Kombinace lehkého piškotového těsta, sladkých borůvek a křupavé drobenky vytváří neodolatelnou sladkou pochoutku. Tento recept je snadný na přípravu a zaručeně potěší všechny milovníky sladkého.

Zdroj: Věra Jančekova

Ingredience

Na těsto:

  • 3 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 200 ml oleje
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • 5 lžic studené vody

Na drobenku:

  • Kousek másla
  • Cukr moučka
  • Polohrubá mouka
  • 1/2 balení vanilkového cukru

Na ozdobu:

  • Čerstvé nebo mražené borůvky

Postup

1) Příprava těsta: Vyšlehejte 3 vejce s 200 g cukru krupice do pěny. Postupně zašlehejte 200 ml oleje. Přidejte 300 g polohrubé mouky smíchané s 1/2 balením prášku do pečiva a 5 lžícemi studené vody. Vše dobře promíchejte.

2) Příprava plechu: Vymažte a vysypte plech moukou. Vylejte připravené těsto na plech a rovnoměrně rozetřete.

3) Přidání borůvek: Těsto posypte čerstvými nebo mraženými borůvkami.

4) Příprava drobenky: Z kousku másla, cukru moučky, polohrubé mouky a 1/2 balení vanilkového cukru připravte drobenku. Všechny suroviny smíchejte dohromady a prsty vytvořte drobenku.

5) Posypání těsta: Těsto s borůvkami posypte připravenou drobenkou.

6) Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 175 °C přibližně 30 minut, dokud není povrch zlatavý a křupavý.

Závěr

Piškotové řezy s borůvkami a drobenkou jsou vynikajícím dezertem, který je snadný na přípravu a velmi chutný. Tento recept je ideální pro rodinné oslavy, návštěvy přátel nebo jako sladká tečka po obědě. Borůvky a křupavá drobenka dodají řezu skvělou chuť a textura.