Jak snadno využít želatinu, kterou máte doma, k přípravě sladkého dezertu? Vyzkoušejte to po našem! Připravte si úžasný želatinový čokoládový dezert. I s několika málo základními ingrediencemi můžete vykouzlit skvělé chutě! Pojďme na to!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Želatinový čokoládový dezert
Co budeme potřebovat:
- 500 ml mléka + 25 g želatiny
- 90 g tmavá čokoláda
- 200 ml mléka + 2 lžičky kakaa
Jak budeme postupovat:
1. Do menšího hrnce na sporáku nalijte 500 ml mléka a přisypejte želatinu – promíchejte. Dále přidejte kostky tmavé čokolády a za stálého míchání vařte 10 minut na mírném ohni.
2. Do malé misky nalijte 200 ml mléka a přisypejte kakao – promíchejte a směs vlijte do hrnce na sporáku – dobře promíchejte a pokračujte ve vaření do středně hustého krému.
3. Následně krém propasírujte cez sítko do mísy a nalijte do plastové formičky, např: od koláčů, dortu, trochu přetřepejte a uložte na 1 hodinu do lednice na ztuhnutí.
4. Po 1 hodině vyndejte dezert z lednice, překlopte na druhou stranu a nakrájejte.
5. Želatinový čokoládový dezert podávejte s láskou, velkou chutí a elánem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!