Pro milovníky žebírek – žebra v báječné marinádě s nakládanou cibulí a zelím v masové šťávě

Říká se, že dobré jídlo utužuje vztahy. Proto vám krok za krokem ukážeme skvělý recept na žebra v báječné marinádě s nakládanou cibulí a zelím v masové šťávě. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá a zvládne ji i začátečník v kuchyni.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Pro milovníky žebírek – žebra v báječné marinádě, nakládaná cibule a zelí namočené v masové šťávě
Zdroj: Schneller Koch

Žebra v marinádě s nakládanou cibulí a zelím v masové šťávě

Co budeme potřebovat:

  • 1,5 kg vepřových žeber (můžete použít i hovězí nebo jehněčí)
  • 4 velké cibule
  • 1 lžička směsi koření
  • 1,5 lžičky čerstvého koriandru (nebo použijte mletý koriandr)
  • 2 lžičky soli
  • 1,5  lžíce worcestrové omáčky (lze nahradit balsamikovým octem)
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce olivového oleje

Ostatní:

  • 1 hlávka bílého zelí
  • olivový olej – na smažení
  • trochu soli
  • sušená bazalka – podle chuti
  • uzená paprika (nebo jiné koření podle vašeho výběru) – podle chuti

Ostatní:

  • 5 brambor
  • 1  lžička soli
  • 1  lžička stolní sody
  • 80 ml olivového oleje – na smažení
  • 3 větvičky rozmarýnu
  • 3-4 stroužky česneku

Na zdobení:

  •  čerstvá petrželka

Jak budeme postupovat:

1. Očistěte vepřová žebra od blanek a nakrájejte je na kousky.

Pro milovníky žebírek – žebra v báječné marinádě, nakládaná cibule a zelí namočené v masové šťávě
Zdroj: Schneller Koch

2. Vložte je do mísy a přidejte jemně nakrájenou cibuli.

Pro milovníky žebírek – žebra v báječné marinádě, nakládaná cibule a zelí namočené v masové šťávě
Zdroj: Schneller Koch

3. Směs koření a celý koriandr dejte do nádoby a rozdrťte je.

Pro milovníky žebírek – žebra v báječné marinádě, nakládaná cibule a zelí namočené v masové šťávě
Zdroj: Schneller Koch

4. Rozdrcenou směs nasypte na cibuli a žebra v míse, osolte, dochuťte worcestrovou omáčkou, majonézou a rukama promíchejte. Poté přilijte ještě olej a pokračujte v míchání. Přikryjte talířem dejte stranou a nechte marinovat.

Pro milovníky žebírek – žebra v báječné marinádě, nakládaná cibule a zelí namočené v masové šťávě
Zdroj: Schneller Koch

5. Očistěte hlávku bílého zelí, oloupejte listy a položte je na plech s olivovým olejem pěkně vedle sebe a na sebe. Dochuťte je trochou soli, sušenou bazalkou a uzenou paprikou, pak položte marinovaná žebra s cibuli vedle sebe.

Pro milovníky žebírek – žebra v báječné marinádě, nakládaná cibule a zelí namočené v masové šťávě
Zdroj: Schneller Koch
Pro milovníky žebírek – žebra v báječné marinádě, nakládaná cibule a zelí namočené v masové šťávě
Zdroj: Schneller Koch

6. Pečte je v předehřáté troubě 70-80 minut při 200 °C. Pokud se žebra začnou připalovat, přikryjte je fólií.

Pro milovníky žebírek – žebra v báječné marinádě, nakládaná cibule a zelí namočené v masové šťávě
Zdroj: Schneller Koch

7. Nakrájené brambory na kostky vložte do vroucí osolené vody a vařte je na mírném ohni 7-10 minut doměkka.

Pro milovníky žebírek – žebra v báječné marinádě, nakládaná cibule a zelí namočené v masové šťávě
Zdroj: Schneller Koch

8. Poté si připravte pánev s olejem a vložte do ní snítky nasekaného rozmarýnu,  prolisovaný česnek a nechte je v oleji několik minut smažit.

9. Smažený rozmarýn s česnekem slijte přes síto a šťávu nechte v míse, přidejte uvařené brambory a promíchejte lžíci.

10. Připravte si plech s pečícím papírem a rozložte uvařené brambory v rozmarýnové šťávě.

11. Pečte je 10-20 minut při 220 °C.

12. Poté žebra otočte na bok a pokračujte v pečení v troubě.

13. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda jsou brambory a žebra upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby.

Pro milovníky žebírek – žebra v báječné marinádě, nakládaná cibule a zelí namočené v masové šťávě
Zdroj: Schneller Koch

14. Pečené brambory přendejte do mísy, posypejte rozmarýnem, prolisovaným česnekem a ozdobte petrželkou.

15. Žebírka podávejte s pečenými bramborami a hlavně s velkou chutí a láskou.

Pro milovníky žebírek – žebra v báječné marinádě, nakládaná cibule a zelí namočené v masové šťávě
Zdroj: Schneller Koch
Pro milovníky žebírek – žebra v báječné marinádě, nakládaná cibule a zelí namočené v masové šťávě
Zdroj: Schneller Koch

Dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.