Připravte si s námi dezert, na který nebudete potřebovat mouku, máslo, a dokonce ani vejce. Dnes Vám ukážeme tip na dvoubarevný pudink ze zakysané smetany, jehož příprava Vám nezabere hodiny v kuchyni. Nemusíte nic péct, tato pochoutka je velmi jednoduchá a chutná. Místo smetany můžete použít i řecký jogurt. Dost bylo slov, pojďme na to!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Rychlý dvoubarevný pudink ze zakysané smetany:
Co budeme potřebovat:
- zakysaná smetana 20% (při pokojové teplotě; lze nahradit hustým jogurtem)
- 80-120 g moučkového cukru (podle chuti)
- 10 g rychle rozpustné želatiny
- 60 ml vody
- 15 g kakaového prášku (1 lžička)
- 1 lžička vanilkového cukru
Jak budeme postupovat:
1. Rozpusťte želatinu ve studené vodě a nechte ji hydratovat. Poté rozpusťte na mírném ohni nebo v mikrovlnné troubě (po malých dávkách), přičemž dávejte pozor, aby se nerozvařila. Nechte mírně vychladnout.
2. Zakysanou smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem dohladka. 20% fermentovanou smetanu nelze vyšlehat do tuhého krému, ale přesto ji musíte vyšlehat, aby byla nadýchaná.
3. Směs smetany rozdělte na 2 stejné části. Do jedné části přidejte vanilkový cukr a do druhé kakaový prášek (abyste se vyhnuli hrudkám, rozpusťte kakaový prášek nejprve v malém množství směsi, a pak ho spojte se zbytkem). Smíchejte do hladka.
4. Polovinu želatiny přidejte do vanilkové pěny a zbytek do čokoládové pěny. Každou směs šlehejte 1-2 minuty.
5. Střídavě přidávejte oba druhy pěny (lžíci od každého) do krémů, sklenic nebo jiných vhodných nádob.
6. Dezert uložte na 4-6 hodin do chladničky, dokud zcela neztuhne.
7. Podávejte s velkým potěšením!
Přejeme Vám a vašim blízkým dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.