Okouzlující jablečný dezert z listového těsta s jahodami a tabulkou čokolády je netradiční chuťovka, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Tento dezert kombinuje křupavost listového těsta, sladkost jablek a jahod a bohatou chuť čokolády, což vytváří lahodnou harmonii chutí.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Jablečný dezert z listového těsta s jahodami a tabulkou čokolády
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 700 g listové těsto + přepravka na 10 vejce
Jablečné pyré:
- 4 sladká jablka
- 100 l vody
- špetka mleté skořice (volitelné)
Plnění:
- 10 čerstvé jahody
- 100 g mléčná čokoláda (1 tabulka)
Ostatní:
- 1 vejce/žloutek na závěrečné potíraní
- moučkový cukr – na závěrečné posypání
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Nejprve připravte krabici na 10 vajec a odříznete vrcholky. Pak připravte listové těsto a pomocí kolečka na pizzu zarovnejte okraje těsta a položte ho na krabici.
2. Následně vajíčkem udělejte důlky a druhou stranu přepravky uhlaďte.
3. Jablečné pyré: Do hrnce vložte sladká jablka zbavená jádřinců, nakrájené na hrubé půlměsíce, které zalijte vodou – promíchejte a vařte pod pokličkou 20 minut na mírném ohni do změknutí.
4. Uvařená jablka přendejte do mixéru a můžete je také dochutit skořicí (volitelně) – rozmixujte na jablečné pyré.
5. Výsledné jablečné pyré pomocí lžíce naneste do důlků a pokládejte čerstvé jahody v celku. Na druhou hladkou stranu položte tabulku mléčné čokolády a okraje těsta potřete vyšlehaným vejcem/žloutkem.
6. Nakonec slepte obidvě strany, vyndejte dezert z přepravky a položte na plech vyložený pergamenem.
7. Nakonec celý dezert potřete vyšlehaným vejcem/žloutkem, aby po upečení byl krásně zlatavý.
8. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava.
9. Po upečeni dezert posypejte moučkovým cukrem a podávejte ho s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.