Domácí svěží broskvová zmrzlina s kondenzovaným mlékem a ricottou je dokonalou letní mraženou pochoutkou, která vás osvěží v horkých dnech. Její příprava je snadná a rychlá, ideální pro letní oslavy nebo jako sladké potěšení po večeři. Připravte si tuto broskvovou zmrzlinu a vychutnejte si každé osvěžující sousto!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Domácí broskvová zmrzlina s kondenzovaným mlékem a ricottou
Co budeme potřebovat:
Broskvová směs:
- 400 g broskve z konzervy
- 2 žloutky
- 50 g cukru
- 40 g kukuřičný škrob
Krém:
- 30 ml citronová šťáva (šťáva z 1 citronu)
- 70 g kondenzované mléko
- 70 g ricotta
- 200 ml smetana ke šlehání
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve vyndejte broskve z konzervy a přelijte z nich šťávu do mísy. Potom je nakrájejte na kostky a přendejte do mísy se šťávou – rozmixujte na hladké pyré.
2. Broskvová směs: Do mísy s broskvovým pyré vlijte žloutky a během míchání postupně přisypávejte cukr. Dále přisypejte kukuřičný škrob – míchejte a vařte na mírném ohni do středně hustého krému. Po uvaření přelijte krém do misky, přikryjte fólií a nechte vychladnout.
3. Krém: Do misky nalijte čerstvou vyždímanou citronovou šťávu a přidejte kondenzované mléko – promíchejte. Potom směs přelijte do větší misky a vmíchejte ricottu. Nakonec přilijte smetanu ke šlehání a šlehejte do nadýchaného krému.
4. Po vychladnutí broskvovou směs prošlehejte a vmíchejte do ní vyšlehaný krém – společné šlehejte.
5. Následně směs krému naneste a pěkně rozetřete do velké oválné mísy, přikryjte fólií a uložte na 2 hodiny do mrazáku.
6. Na závěr zmrzlinu naneste do okrasných sklenicích, můžete si ji také ozdobit podle své chutí a podávejte ji s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.