Pokud hledáte nějakou novou inspiraci na rychlou a teplou večeři, pak je tento recept určen, právě pro Vás! Dnes si společně připravíme vynikající cikánské řízky, které ihned jak je ochutnáte si je zamilujete a budete je dělat častěji! Jemné, křupavé a neodolatelně chutné.
Vynikající cikánské řízky
Co budeme potřebovat.
Ingredience:
- 2 kuřecí prsní řízky – (400 g)
Směs na obalování:
- 3 vejce
- 1 velká červená cibule
- 1 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce bramborový škrob
- 1 lžička soli
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1 lžička červená mletá sladká papriky
- 1/2 lžičky kari
Ostatní:
- olej – na smažení
- čerstvá petrželka – na zdobení
Jak budeme postupovat:
1. Kuřecí prsní řízečky si nakrájejte na plátky – nechejte chvíli stranou.
2. Směs na obalování: Do misky si rozklepněte vejce, přidejte na kousky nakrájenou červenou cibulí a přilijte sójovou omáčkou, dále nasypejte bramborový škrob a dochuťte solí, černým mletým pepřem, červenou mletou sladkou paprikou a kari kořením – pořádně promíchejte a vložte do směsi kuřecí plátky – uložte do lednice.
3. Potom je vyndejte z lednice a postupně pokládejte do pánve s rozehřátým olejem – smažte z obou stran dozlatova a dokřupava.
4. Po smažení je podávejte s oblíbenou přílohou nebo čerstvou zeleninou a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!