Sezamové tyčinky s kondenzovaným mlékem a bílou čokoládou jsou lahodnou sladkou pochoutkou, která nevyžaduje pečení. Tento jednoduchý a rychlý recept spojuje křupavost sezamových semínek a kokosu s jemnou sladkostí kondenzovaného mléka a bohatou chutí bílé čokolády. Ideální pro všechny příležitosti, kdy chcete připravit něco speciálního a chutného bez náročné přípravy. Připravte si tyto neodolatelné tyčinky a užijte si jejich skvělou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.

Sezamové tyčinky s kondenzovaným mlékem a bílou čokoládou
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 3/4 šálky sezamové semínka (100 g)
- 1 šálek kokosové vločky (100 g)
- 100 g rozdrcené sušenky
- 200-250 g kondenzované mléko
Poleva:
- 250 g bílé čokolády
Na obalování:
- pražené kokosové lupínky
- sezamové semínky
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Sezamová semínka nasypejte na pánev a na středním plameni je smažte, dokud nezačnou hnědnout.

2. Krátce opražte také kokosové vločky, průběžně je míchejte pánvi a měly by změnit barvu.

3. Přendejte 1/3 opražených sezamových semínek a kokosových vloček do mísy mixéru, pak ingredience rozemelte dohromady a vzniklou směs přelijte do hluboké mísy.

4. Rozlámejte sušenky na kousky, přidejte je do mísy mixéru a také je rozemelte, poté je přesypejte do mísy se zbývajícími ingrediencemi a rozmixujte.

5. Následně začněte přilévat trochu kondenzovaného mléka a míchejte nejprve stěrkou, pak si nasaďte rukavici a těsto promíchejte ručně. Měla by dobře držet tvar.

6. Vezměte malé množství těsta a rozválejte ho v dlaních tak, abyste získali malý, rovnoměrný váleček, které položte na plech rovnoměrně do řad.


7. Poleva: Do mísy nalámejte bílou čokoládu na kousky a za stálého míchání ji rozpusťte v mikrovlnce nebo na páře.

8. Vezměte sušenku a namáčejte ji do mísy s polevou. Dobře ji namočte, pak ji vyjměte vidličkou, nechte odkapat polevu a přeneste ji na plech vyložený pečícím papírem.

9. Potom je nechte 10 minut vychladnout, aby dobře ztuhly.
10. Po ztuhnutí vezměte sušenku a nožem odstraňte přebytečnou čokoládu. Konce opět namočte do polevy a poté do pražených kokosových lupínků. Tím se počet sušenek sníží na polovinu a vraťte je zpět na pánev a konce namáčejte do sezamových semínek.



11. Zbylou polevu nalijte do zdobícího sáčku, pak sušenky ozdobte tenkými čarami z čokolády a chlaďte 5 minut.

12. Můžete je poté umístit do speciálních papírových košíčků na sušenky a díky tomu budou vypadat atraktivněji a budou se lépe podávat.

Podávejte je s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.