Máte chuť po obědě na dezert? Tento jablečný dezert s krémem je ideální volbou. Chuť tohoto lahodného dezertu s jablky si zamilujete Vy, i celá Vaše rodina. Připravte svým přátelům a blízkým tento geniální koláč ještě dnes a potěšte své blízké. Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat.
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 300 g másla
- 230 g cukru
- 6 vajec
- 3 citrony
- 300 g pšeničné mouky
- 3 lžičky prášku do pečiva
Jablečná vrstva:
- 1 kg jablek
- 30 g rozinek
- 20 g másla
- 1 lžička skořice
Sýrová vrstva:
- 500 g tvarohu jemného nebo mascarpone
- 80 g cukru
- 2 čajové lžičky vanilkového cukru
- 2 vejce
- 18 g vanilkového pudingu
dále:
- moučkový cukr na posypání
Jak budeme postupovat:
1) Připravíme si jablka. Jablka omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny a vyřízneme jadérka. Jablečné čtvrtky nakrájíme na plátky.
2) Máslo si roztavíme ve velkém hrnci. Přidáme jablka a rozinky. Dusíme, dokud jsou jablka měkké, ale stále drží svůj tvar. Přidáme skořici, jemně promícháme a necháme vychladnout.
3) Připravíme piškot. Odšťavníme 3 citrony.
4) Změklé máslo ušleháme s cukrem na lehkou, nadýchanou hmotu. Pak promícháme při nejvyšší rychlosti a přidáváme jedno vejce po druhém. Pak postupně přidáme citrónovou šťávu.
5) Nakonec jemně přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
6) Spodek obdélníkové formy 35 × 24 cm vyložíme pečícím papírem. Do formy navrstvíme více než polovinu těsta. Navrstvíme studené jablka na koláč.
7) Připravíme si tvarohovou vrstvu. Dáme všechny ingredience do mísy a krátce je promícháme, jen aby se složky zkombinovali. Navrstvíme na jablka.
8) Zbytek těsta navrstvíme na tvarohovou hmotu a zlehka po něm přejdeme lžičkou. (Těsto se během pečení smíchá).
9) Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut při teplotě 180 ° C. Necháme vychladnout ve formě.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na jednoduchý koláč.
Zdroj receptu: domowe-wypieki.pl