Připravte si lahodný sušenkový dezert s dvoubarevným krémem z bílé a mléčné čokolády – a to vše bez pečení! Tento jednoduchý a rychlý recept vás okouzlí svou bohatou chutí a jemnou texturou. Ideální pro každou příležitost, kdy chcete připravit něco sladkého, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni. Vyzkoušejte tento dezert a překvapte své blízké neodolatelným spojením sušenek a krémové čokolády.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený sušenkový dezert s dvoubarevným krémem z bílé a mléčné čokolády
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 200 g čokoládové sušenky + mléko – na namáčení
Krém z bílé čokolády:
- 400 ml mléko
- 1 lžička vanilkový cukr
- 2 lžíce kukuřičný škrob
- 80 g bílá čokoláda
Čokoládový krém:
- 400 ml mléko
- 1 lžička vanilkový cukr
- 2 lžíce kukuřičný škrob
- 80 g mléčná čokoláda
Poleva:
- 120 g rozpuštěná hořká čokoláda
- 80 ml teplá smetana
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Připravte obdélníkovou mísu, zabalte ji do fólie a pokládejte do ní 150 g čokoládové sušenky namočené v mléce vodorovně a svisle pěkně vedle sebe.
2. Krém z bílé čokolády: Do hrnce na sporáku nalijte mléko, které dochuťte vanilkovým cukrem a přisypejte kukuřičný škrob – promíchejte a vařte na mírném ohni. Nakonec do krému vmíchejte nalámanou bílou čokoládu – promíchejte a vařte do jemného krému.
3. Výsledný krém nalijte na čokoládové sušenky v míse a uložte na 30 minut do lednice na ztuhnutí.
4. Čokoládový krém: Do hrnce na sporáku nalijte mléko, které dochuťte vanilkovým cukrem a přisypejte kukuřičný škrob – promíchejte a vařte na mírném ohni. Nakonec do krému vmíchejte nalámanou mléčnou čokoládu. Vařte do jemného krému.
5. Výsledný krém nalijte na ztuhlý krém z bílé čokolády, poté na ně pokládejte zbylé 50 g čokoládové sušenky namočené v mléce a uložte na 1 hodinu do lednice na ztuhnutí.
6. Poleva: Do mísy připravte rozpuštěnou hořkou čokoládu a přilijte teplou smetanu – dobře promíchejte.
7. Po 1 hodině vyndejte dezert z lednice a překlopte ho pomocí talíře na opačnou stranu, pak ho celý přelijte připravenou čokoládovou polevou, pěkně rozetřete a uložte na 30 minut do lednice na ztuhnutí.
8. Nepečený sušenkový dezert s dvoubarevným krémem z bílé a mléčné čokolády podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou čokoládovou chuť!
VIDEO NÁVOD: