Vyzkoušejte tento lahodný recept na vepřové karé v křupavé bramborové peřince se sýrem. Ideální pro speciální příležitosti i běžné rodinné večeře, tento recept přináší skvělou kombinaci chutí a textur, které potěší vaše chuťové pohárky. Připravte si ho doma a užijte si vynikající jídlo plné chutí.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Vepřové karé v bramborové peřince se sýrem
Co budeme potřebovat:
- 6 plátků vepřového karé
- 6 středně velkých brambor
- 80 g sýra
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 cibuli
- 3 vejce
- 2 PL pšeničné mouky
- 2 vejce
Jak budeme postupovat:
1. Na začátku do misky nahrubo nastrouháme brambory, zalijeme studenou vodou a opláchneme je.
2. Vepřové maso nakrájíme na plátky. Plátky položíme na tvrdou podložku, překryjeme fólií a vyklepeme.
3. Maso posypeme solí, pepřem a rukou vetřeme.
4. Brambory důkladně vymačkáme a přeložíme do čisté misky.
5. Přidáme vejce, sůl, černý pepř, nastrouhanou mrkev a mouku. Vše důkladně promícháme.
6. Na pánvi zahřejeme olej a přidáme vrstvu bramborové směsi. Maso namočíme do rozšlehaného vajíčka a položíme na bramborovou směs na pánvi.
7. Na vrch masa položíme další vrstvu bramborové směsi. Řízek otočíme na druhou stranu a smažíme na středním ohni dozlatova.
8. Řízky položíme na plech vystlaný pečícím papírem. Vložíme do trouby a pečeme 20-25 minut při teplotě 180 °C.
9. Maso posypeme sýrem a pečeme dalších 5-7 minut při teplotě 200 °C.
10. Na řízky nasypeme nasekaný kopr a můžeme podávat.
Hotovo! Dobrou chuť!