Jablečné koláče rozhodně patří ke klasice, která svou chutí a vláčným těstem nadchne každého. Recept na tradiční jablečný koláč, který Vám přinášíme, je jednoduchý a rychlý na přípravu. Budete potřebovat pouze 4 jablka! Ocení ho všichni milovníci domácích dezertů.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tradiční jablečný koláč:
Co budeme potřebovat:
- 4 jablka
- 4 vejce
- 200 ml mléka
- 100 g másla
- 200 g cukru
- 350 g hladké mouky
- 10 g prášku do pečiva
- práškový cukr nebo rozpuštěná čokoláda – na ozdobu
Jak budeme postupovat:
1) Vejce šlehejte mixérem do pěny. Pak do nich postupně přidávejte cukr a pokračujte v míchání na vysoké rychlosti po dobu 7-10 minut, dokud se nezmění v nadýchanou, objemnou a bělavou směs.
2) Bez přerušení míchání postupně (tenkým proudem) přidávejte rozpuštěné máslo (teplé, ne horké) a mléko.
3) Vmíchejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Smíchejte mixérem na nízké otáčky nebo stěrkou.
4) Jablka oloupejte a zbavte jádřinců. Nakrájejte je na malé kostičky.
5) Do těsta přidejte jablka. Promíchejte stěrkou krouživými pohyby směrem nahoru.
6) Těsto přeneste na lehce máslem vymazaný plech vyložený pečicím papírem nebo fólií. Rovnoměrně rozetřete.
7) Koláč pečte asi 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Zkontrolujte propečení párátkem.
8) Nechte je zcela vychladnout a poté je přendejte na talíř. Posypeme moučkovým cukrem nebo ozdobíme rozpuštěnou čokoládou.
9) Jablečný koláč naporcujte a podávejte!
Přejeme Vám i vašim blízkým příjemné chvíle!