Připravte si tento jedinečný křehký koláč z jemného těsta a tabulky hořké čokolády, který vás překvapí svou netradiční přípravou a neodolatelnou chutí. Vyzkoušejte tento recept a užijte si skvělou chuť, kterou přináší spojení jemného těsta a hořké čokolády.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Křehký koláč z jemného těsta a tabulky hořké čokolády
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 2 středně velká vejce (při pokojové teplotě)
- 120 g cukru
- 8 g vanilkový cukr
- 60 ml rozpuštěné máslo
- 150 ml mléka (pokojové teploty)
- 180 g mouky
- 16 g prášek do pečiva
Ostatní:
- 1 tabulka hořké čokolády (200 g)
- lupínky/kuličky hořké čokolády – podle chuti
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr – na zdobení
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce, přisypejte cukr a vanilkový cukr. Šlehejte a během šlehání přilijte rozpuštěné máslo, mléko a postupně přisypávejte prosátou mouku s práškem do pečiva – pořádně vyšlehejte do jemné konzistence.
2. Připravte si formu na pečení a nalijte do ní 1/2 těsta, na které položte tabulku hořké čokolády, pak zalijte druhou 1/2 těsta a posypejte lupínky/kuličky hořké čokolády.
3. Pečte v předehřáté troubě 25-30 minut při 180 °C.
4. Po upečení nechejte koláč vychladnout a překlopte na druhou stranu.
5. Na závěr ho ozdobte-posypejte moučkovým cukrem a podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.