Křehký koláč z jemného těsta a tabulky hořké čokolády – Netradiční příprava, ale velká chuťovka

Připravte si tento jedinečný křehký koláč z jemného těsta a tabulky hořké čokolády, který vás překvapí svou netradiční přípravou a neodolatelnou chutí. Vyzkoušejte tento recept a užijte si skvělou chuť, kterou přináší spojení jemného těsta a hořké čokolády.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Křehký koláč z jemného těsta a tabulky hořké čokolády - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Ricette dolci

Křehký koláč z jemného těsta a tabulky hořké čokolády

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 2 středně velká vejce (při pokojové teplotě)
  • 120 g cukru
  • 8 g vanilkový cukr
  • 60 ml rozpuštěné máslo
  • 150 ml mléka (pokojové teploty)
  • 180 g mouky
  • 16 g prášek do pečiva

Ostatní:

  • 1 tabulka hořké čokolády (200 g)
  • lupínky/kuličky hořké čokolády – podle chuti

Na zdobení a posypání:

  • moučkový cukr – na zdobení

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce, přisypejte cukr a vanilkový cukr. Šlehejte a během šlehání přilijte rozpuštěné máslo, mléko a postupně přisypávejte prosátou mouku s práškem do pečiva – pořádně vyšlehejte do jemné konzistence.

Křehký koláč z jemného těsta a tabulky hořké čokolády - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Ricette dolci
Křehký koláč z jemného těsta a tabulky hořké čokolády - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Ricette dolci
Křehký koláč z jemného těsta a tabulky hořké čokolády - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Ricette dolci

2. Připravte si formu na pečení a nalijte do ní 1/2 těsta, na které položte tabulku hořké čokolády, pak zalijte druhou 1/2 těsta a posypejte lupínky/kuličky hořké čokolády.

Křehký koláč z jemného těsta a tabulky hořké čokolády - Ideální k horkému čaji!!
Zdroj: Ricette dolci
Křehký koláč z jemného těsta a tabulky hořké čokolády - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Ricette dolci
Křehký koláč z jemného těsta a tabulky hořké čokolády - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Ricette dolci

3. Pečte v předehřáté troubě 25-30 minut při 180 °C.

4. Po upečení nechejte koláč vychladnout a překlopte na druhou stranu.

5. Na závěr ho ozdobte-posypejte moučkovým cukrem a podávejte s láskou a velkou chutí.

Křehký koláč z jemného těsta a tabulky hořké čokolády - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Ricette dolci
Křehký koláč z jemného těsta a tabulky hořké čokolády - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Ricette dolci

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.