Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na smaženou cuketu se zakysanou smetanou, podávanou s osvěžující rajčatovou omáčkou. Tato kombinace vytváří perfektní lehký oběd nebo večeři, která potěší vaše chuťové pohárky. Křupavá cuketa, jemná zakysaná smetana a aromatická rajčatová omáčka tvoří harmonický celek, který si zamiluje celá rodina. Připravte si tuto lahodnou pochoutku a užijte si skvělé jídlo plné chutí a vůní!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažená cuketa obalená ve vaječné směsi se zakysanou smetanou a rajčatovou omáčkou
Co budeme potřebovat:
- 2 cukety
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Rajčatová omáčka:
- olivový olej/olej – na smažení
- 1 červená sladká paprika
- 2 rajčata
- 1 lžíce rajčatový protlak
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 70 ml vody
- 2 stroužky česneku
- čerstvý kopr – podle chuti
Směs na obalování:
- 3 vejce
- špetka soli
- 150 g zakysaná smetana nebo řecký bílý jogurt
- 7 lžic hladká mouka
- 1 lžička prášek do pečiva
- čerstvá petrželka – podle chuti
- 2 stroužky česneku
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve nakrájejte cukety na plátky, které posypejte solí, černým mletým pepřem a nechte 15 minut odležet.
2. Rajčatová omáčka: Do pánve s rozehřátým olejem vsypejte na kostičky nakrájenou červenou sladkou paprikou – promíchejte a povařte na mírném ohni. Pak do pánve přidejte na kostičky nakrájená rajčata – míchejte a vařte 3-4 minuty na mírném ohni.
3. Následně vmíchejte rajčatový protlak, dochuťte solí, černým mletým pepřem a podlijte vodou. Dobře promíchejte a 7-10 minut vařte pod pokličkou na mírném ohni.
4. Nakonec do pánve přidejte nadrobno nakrájený česnek. Promíchejte a vařte 1-2 minuty. Pak vsypejte nadrobno nakrájený čerstvý kopr – dobře promíchejte a ještě chvíli povařte.
5. Směs na obalování: Do misky rozklepněte vejce, přidejte špetku soli a zakysanou smetanu nebo řecký bílý jogurt – vyšlehejte/promíchejte. Dále nasypejte mouku s práškem do pečiva, nasekanou petrželku a přidejte prolisovaný česnek – pořádně promíchejte.
6. Následně ve směsi obalte cuketu a vložte je do pánve s rozehřátým olejem. Smažte na mírném ohni pod pokličkou 5 minut z každé strany dozlatova a dokřupava.
7. Podávejte je s připravenou rajčatovou omáčkou a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!