Objevte tento úžasný nepečený piškotový dezert s mascarpone a ovocem, který je skutečnou šlehačkovou bombou! Tento jednoduchý a rychlý recept vás nadchne svou lehkostí a osvěžující chutí. Kombinace jemného mascarpone, sladkého ovoce a piškotů vytvoří dokonalou harmonii, kterou si zamiluje celá rodina. Ideální pro letní dny, kdy chcete něco sladkého, ale nechcete zapínat troubu. Vyzkoušejte tento dezert a potěšte své blízké lahodnou pochoutkou!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený piškotový dezert s mascarpone a ovocem
Co budeme potřebovat:
- Dlouhé piškoty
- 500 ml předem slazené šlehačky (2 šálky)
- 150 g mascarpone
- 200 g kompotovaného ovoce (mix nakrájený na menší kousky)
- 250 ml mléka
- Máslové sušenky
- 50 g rozpuštěné mléčné čokolády
- 50 g rozpuštěné bílé čokolády
- Forma 28×18 cm
Volitelné:
- Nutella
- Čerstvé ovoce
Jak budeme postupovat:
1. Připravíme si formu s vyššími okraji.
2. Máslové sušenky namáčíme do studeného mléka a pokládáme na dno formy. Odložíme bokem.
3. Teď připravíme krém: Do misky nalijeme šlehačku a osladíme krystalovým cukrem podle chuti. Pokud použijete čerstvé ovoce, přidejte více cukru; pokud kompotované, cukru můžete ubrat, protože ovoce bylo v sladkém nálevu.
4. Ke šlehačce přidáme mascarpone a spolu vyšleháme.
5. Ovoce scedíme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme do krému a zlehka promícháme.
6. Krém navrstvíme na sušenky ve formě a uhladíme.
7. Piškoty namáčíme do mléka a pokládáme na krém.
8. Takto připravený dezert odložíme na 6 hodin do ledničky.
9. Nakonec dezert jen dozdobíme rozpuštěnou mléčnou a bílou čokoládou nebo Nutellou.
Hotovo! Dobrou chuť!