Vepřová směs se zeleninou a cibulová rýže

Vepřová směs se zeleninou je lahodné a vyvážené jídlo plné chutí a textur. Tento recept kombinuje šťavnaté vepřové maso s bohatým výběrem zeleniny a asijskými omáčkami pro extra dochucení. Spolu s cibulovou rýží tvoří kompletní a uspokojivé hlavní jídlo.

Zdroj: Martina Sandrikova

Ingredience

Na vepřovou směs:

  • 500 g vepřového masa, nakrájeného na kousky
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 1 pórek, nakrájený
  • 1/2 hlávky pekingského zelí, nakrájeného
  • 2 mrkve, nakrájené na tenké plátky
  • 1 červená kapie, nakrájená
  • Hoi Sin omáčka
  • Sójová omáčka
  • Ustricová omáčka
  • Tymián
  • Červený pepř
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • Chilli omáčka
  • Cukr
  • Sůl a ocet
  • Mouka nebo kukuřičný škrob pro zahuštění

Na cibulovou rýži:

  • 1 šálek rýže
  • 2 šálky vody
  • 1 cibule, nakrájená
  • Olej nebo máslo pro smažení

Postup

1) Příprava cibulové rýže: Cibuli orestujte na oleji nebo másle, dokud není zlatavá. Přidejte rýži a míchejte, dokud není rýže dobře obalená olejem a cibulí. Přilijte vodu, osolte a vařte pod pokličkou na mírném ohni, dokud rýže není měkká a voda se nevstřebá.

2) Příprava vepřové směsi: Na pánvi orestujte vepřové maso dozlatova a odložte stranou. Na stejné pánvi přidejte cibuli, pórek, kapie, zelí a mrkev. Restujte, dokud zelenina lehce nezměkne. Přidejte česnek, tymián a červený pepř a krátce osmažte.

3) Dochucení směsi: K zelenině přidejte maso, Hoi Sin omáčku, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a chilli omáčku. Ochutnejte a dochutíte cukrem, solí a octem. Jemně přihustěte směs moukou nebo kukuřičným škrobem rozpuštěným ve vodě.

4) Dokončení a podávání: Vařte, dokud vše není dobře prohřáté a omáčka nezhoustne. Podávejte vepřovou směs na talíři spolu s cibulovou rýží.

Plněné papriky mletým masem v omáčce s rýží

Závěr

Vepřová směs se zeleninou a cibulová rýže je ideální jídlo pro každého, kdo má rád bohaté a aromatické pokrmy. Toto jídlo je zároveň vyvážené a plné chutí, které uspokojí vaše chuťové pohárky.