Vepřová směs se zeleninou je lahodné a vyvážené jídlo plné chutí a textur. Tento recept kombinuje šťavnaté vepřové maso s bohatým výběrem zeleniny a asijskými omáčkami pro extra dochucení. Spolu s cibulovou rýží tvoří kompletní a uspokojivé hlavní jídlo.
Ingredience
Na vepřovou směs:
- 500 g vepřového masa, nakrájeného na kousky
- 1 velká cibule, nakrájená
- 1 pórek, nakrájený
- 1/2 hlávky pekingského zelí, nakrájeného
- 2 mrkve, nakrájené na tenké plátky
- 1 červená kapie, nakrájená
- Hoi Sin omáčka
- Sójová omáčka
- Ustricová omáčka
- Tymián
- Červený pepř
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- Chilli omáčka
- Cukr
- Sůl a ocet
- Mouka nebo kukuřičný škrob pro zahuštění
Na cibulovou rýži:
- 1 šálek rýže
- 2 šálky vody
- 1 cibule, nakrájená
- Olej nebo máslo pro smažení
Postup
1) Příprava cibulové rýže: Cibuli orestujte na oleji nebo másle, dokud není zlatavá. Přidejte rýži a míchejte, dokud není rýže dobře obalená olejem a cibulí. Přilijte vodu, osolte a vařte pod pokličkou na mírném ohni, dokud rýže není měkká a voda se nevstřebá.
2) Příprava vepřové směsi: Na pánvi orestujte vepřové maso dozlatova a odložte stranou. Na stejné pánvi přidejte cibuli, pórek, kapie, zelí a mrkev. Restujte, dokud zelenina lehce nezměkne. Přidejte česnek, tymián a červený pepř a krátce osmažte.
3) Dochucení směsi: K zelenině přidejte maso, Hoi Sin omáčku, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a chilli omáčku. Ochutnejte a dochutíte cukrem, solí a octem. Jemně přihustěte směs moukou nebo kukuřičným škrobem rozpuštěným ve vodě.
4) Dokončení a podávání: Vařte, dokud vše není dobře prohřáté a omáčka nezhoustne. Podávejte vepřovou směs na talíři spolu s cibulovou rýží.
Plněné papriky mletým masem v omáčce s rýží
Závěr
Vepřová směs se zeleninou a cibulová rýže je ideální jídlo pro každého, kdo má rád bohaté a aromatické pokrmy. Toto jídlo je zároveň vyvážené a plné chutí, které uspokojí vaše chuťové pohárky.