Kuřecí prsa ve sladkokyselé omáčce jsou klasickým jídlem, které je oblíbené po celém světě. Tato jednoduchá verze přináší skvělou kombinaci chutí a je ideální pro rychlou večeři během týdne. Sladkokyselá omáčka dodává běžným kuřecím prsům výrazný a nezapomenutelný charakter.
Ingredience
Na kuřecí maso:
- 300 g kuřecích prsou
- 1 vejce
- 1 polévková lžíce rýžového octa
- 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
- Sůl a černý pepř podle chuti
- Olej na smažení
Na omáčku:
- 1 polévková lžíce kečupu
- 1 lžička hnědého cukru
- 1 polévková lžíce rýžového octa
- 1 polévková lžíce vody
- 1 lžička medu
Postup
1) Příprava kuřecího masa: Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky. V míse smíchejte vejce, sůl, černý pepř, rýžový ocet a kukuřičný škrob. Kuřecí kousky v této směsi obalte.
2) Smažení kuřecího masa: Na pánvi rozehřejte dostatek oleje. Kuřecí kousky smažte do zlatova a dokud nejsou úplně propečené. Poté je vyjměte a odložte na stranu.
3) Příprava omáčky: V malé misce smíchejte kečup, hnědý cukr, rýžový ocet, vodu a med. Vše dobře promíchejte.
4) Spojení kuřecího masa s omáčkou: Na téže pánvi, kde jste smažili kuřecí maso, přidejte připravenou omáčku. Povařte krátce, dokud omáčka nezačne zahušťovat. Poté do omáčky přidejte smažené kuřecí kousky a důkladně promíchejte, aby se maso obalilo omáčkou.
5) Servírování: Kuřecí prsa ve sladkokyselé omáčce podávejte s rýží nebo zeleninovým salátem.
Plněné papriky mletým masem v omáčce s rýží
Závěr
Kuřecí prsa ve sladkokyselé omáčce jsou skvělou volbou pro každého, kdo hledá rychlý a chutný oběd nebo večeři. Toto jídlo je dokonalou ukázkou toho, jak mohou být jednoduché ingredience transformovány do výjimečného pokrmu.