Zapečené těstoviny s bešamelovou omáčkou s pórkem, mletým masem a sýrem – Lepší než lasagne!

Objevte nový oblíbený recept na zapečené těstoviny s lahodnou bešamelovou omáčkou s pórkem, mletým masem a sýrem. Tento pokrm je snadno připravitelný a zaručeně potěší celou rodinu svou bohatou chutí a krémovou konzistencí. Ideální pro rychlou a chutnou večeři, která předčí klasické lasagne. Připravte si tuto výtečnou variantu a dopřejte si gurmánský zážitek ve vašem domově!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zapečené těstoviny s bešamelovou omáčkou s pórkem, mletým masem a sýrem - Lepší než lasagne!
Zdroj: Guten Hunger

Zapečené těstoviny s bešamelovou omáčkou s pórkem, mletým masem a sýrem

Co budeme potřebovat:

  • 250 g těstovin + vroucí osolená voda + olej

Směs mletého masa:

  • olej – na smažení
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 sladká červená paprika
  • 600 g mleté maso
  • sůl – podle chuti
  • sušené oregano – podle chuti
  • červená mletá paprika – podle chuti
  • 2 rajčata

Bešamelová omáčka:

  • 40 g máslo – na smažení
  • 1 pórek
  • 20 g mouka
  • 500 ml mléko
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti

Ostatní:

  • olej – na vymazání misek
  • 100 g strouhaný sýr

Jak budeme postupovat:

1. Nejprve do hrnce s vroucí osolenou vodou a olejem nasypejte těstoviny, které vařte na mírném ohni podle návodu na obale, ale nejlepší jsou al dente. Po uvaření je sceďte a přendejte do mísy.

Zapečené těstoviny s bešamelovou omáčkou s pórkem, mletým masem a sýrem - Lepší než lasagne!
Zdroj: Guten Hunger

2. Směs mletého masa: Do pánve s rozehřátým olejem vsypejte nakrájenou cibuli a smažte na mírném ohni dozlatova. Pak přidejte prolisovaný česnek, nakrájenou červenou sladkou papriku a mleté maso. Pokračujte v míchání a vaření. Dochuťte solí, sušeným oreganem a červenou mletou paprikou. Na závěr vmíchejte nakrájené rajčata, důkladně promíchejte, přikryjte pokličkou a vařte ještě chvíli na mírném ohni.

Zapečené těstoviny s bešamelovou omáčkou s pórkem, mletým masem a sýrem - Lepší než lasagne!
Zdroj: Guten Hunger

3. Bešamelová omáčka: Do pánve s rozehřátým máslem vsypejte jemně nakrájený pórek a smažte na mírném ohni. Pak přisypejte mouku – promíchejte a přilijte mléko – dobře promíchejte a pokračujte ve vaření do středně husté konzistence. Dochuťte solí a černým mletým pepřem.

Zapečené těstoviny s bešamelovou omáčkou s pórkem, mletým masem a sýrem - Lepší než lasagne!
Zdroj: Guten Hunger
Zapečené těstoviny s bešamelovou omáčkou s pórkem, mletým masem a sýrem - Lepší než lasagne!
Zdroj: Guten Hunger

4. Po uvaření omáčku nalijte do nádoby, rozmixujte ručním mixérem a přelijte těstoviny v misce. Dobře promíchejte.

5. Mezitím vymažte misky olejem a rozložte první vrstvu těstovin. Pak rozprostřete mleté maso se zeleninou a rozložte druhou vrstvu těstovin. Nakonec posypejte strouhaným sýrem – čím více sýra, tím lépe.

Zapečené těstoviny s bešamelovou omáčkou s pórkem, mletým masem a sýrem - Lepší než lasagne!
Zdroj: Guten Hunger
Zapečené těstoviny s bešamelovou omáčkou s pórkem, mletým masem a sýrem - Lepší než lasagne!
Zdroj: Guten Hunger

6. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C dozlatova.

7. Po upečení je podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: