Objevte radost z pečení s tímto receptem na křehké koláčky s vanilkovým krémem s brandy, skořicí, čokoládou a vlašskými ořechy. Tyhle koláčky nabízejí lahodnou kombinaci křehkého těsta, lahodného vanilkového krému ochuceného o brandy a skořicí, zdobeného jemnou čokoládovou polevou s vlašskými ořechy, což z nich dělá neodolatelný dezert pro dospělé! Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Křehké koláčky s vanilkovým krémem, brandy, skořicí, čokoládou a vlašskými ořechy
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 160 g másla
- 2 lžíce medu
- 200 g moučkový cukr
- 2 vejce
- 260 g hladká mouka
- 1 lžička prášek do pečiva
Krém:
- 400 ml mléka
- 4 lžíce cukru
- 2 lžičky brandy
- špetka mleté skořice
- 37 g vanilkový pudinkový prášek nebo kukuřičný škrob
- 125 g másla
Čokoládová poleva:
- 50 g čokolády
- 10 g másla
Na zdobení:
- vlašské ořechy – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Příprava těsta: Do hrnce na sporáku vložte máslo a přidejte med – promíchejte a vařte na mírném ohni. Pak přisypejte moučkový cukr a důkladně míchejte, dokud nevznikne rovnoměrná a homogenní směs. Výslednou směs přelijte do mísy od kuchyňského robotu a nechte vychladnout.
2. Příprava krému: Do hrnce na sporáku nalijte 200 ml mléka a přisypejte cukr, poté dochuťte brandy a mletou skořicí – dobře promíchejte a vařte na mírném ohni. Po chvíli vmíchejte 200 ml mléka smíchaného vanilkovým pudinkovým práškem nebo kukuřičným škrobem a za stálého míchání vařte, dokud směs nezíská středně hustou krémovou konzistenci. Po uvaření krém přelijte do misky, přikryjte fólií a nechte vychladnout.
3. Následně do mísy se směsí těsta během šlehání postupně přidávejte rozklepnutá vejce a přisypávejte hladkou mouku s práškem do pečiva.
4. Výsledné těsto nalijte na plech vyložený pergamenem o rozměru 29 x 33 cm, pěkně rozetřete a uhlaďte.
5. Pečte v předehřáté troubě s ventilátorem 20 minut při 160 °C dozlatova.
6. Po upečení nechte chvíli těsto vychladnout a pomocí kolečka vytvarujte na těstu kolečka, které položte na mřížku.
7. Do mísy od kuchyňského robotu si vložte máslo a šlehejte do máslové pěny. Postupně během šlehání přidávejte vychladlý krém a šlehejte do nadýchaného krému.
8. Získaný krém přendejte do zdobícího sáčku a pomocí něho vytvarujte na spodním díle kolečka vlnky, které přikryjte vrchním dílem kolečka.
9. Čokoládová poleva: Do malého hrnce na sporáku vložte nalámanou čokoládu a přidejte máslo – povařte na mírném ohni a míchejte, dokud se máslo a čokoláda nerozpustí.
10. Následně čokoládovou polevu naneste do středu vršku koláčků a ozdobte vlašským ořechem.
Křehké koláčky s vanilkovým krémem, brandy, skořicí, čokoládou a vlašskými ořechy podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!