Tímto receptem si můžete připravit neodolatelné domácí tvarohové koláčky s rybízem a borůvkami. Jemné a nadýchané těsto, naplněné sladkým tvarohem a čerstvým ovocem, potěší každého milovníka dezertů. S postupným zpracováním těsta a správným kynutím získáte koláčky s dokonalou texturou a vynikajícím chuťovým zážitkem. Po upečení krásně zlatavých koláčků stačí jen potřít okraje máslem smíchaným s rumem a můžete se ponořit do jejich sladkého a ovocně tvarohového ráje.
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 250 g polohrubé mouky
- 100 g hladké mouky
- 40 g sádla
- 40 g másla
- 1/2 kostky droždí
- 60 g cukru krupice
- 1 vejce
- 1 žloutek
- Špetka soli
Náplň:
- Tvarohová náplň
- Rybíz
- Borůvky
Potřebujete také:
- Máslo
- Rum
Jak budeme postupovat:
1) Ve velké míse smíchejte polohrubou a hladkou mouku spolu se sádlem a máslem, dokud nezískáte drobivou konzistenci.
2) Rozdrobte droždí a přidejte ho do mísy spolu s cukrem, vejcem, žloutkem a špetkou soli.
3) Vypracujte hladké těsto a nechte ho v míse vykynout, dokud zdvojnásobí svůj objem.
4) Po vykynutí těsto znovu prohněťte a vytvořte z něj malé kuličky. Nechte je chvíli odpočinout a kynout na plechu.
5) Na plechu s připravenými kuličkami nechte ještě chvíli kynout.
6) Poté udělejte do středů kuliček prohlubně a naplňte je tvarohovou náplní a ovoce (rybízem a borůvkami).
7) Potřete kraje koláčků žloutkem a pečte na 170 stupňů Celsia s horkovzduchem, dokud nejsou zlatavé a propečené.
8) Po upečení ihned potřete okraje koláčků směsí másla a rumu.